Rotterdam The Hague Airport kiest volledig elektrische taxivloot

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
In drie jaar tijd moet de taxivloot volledig elektrisch rijden.(Foto: Shutterstock)

De luchthaven Rotterdam The Hague Airport heeft een nieuw taxicontract voor vijf jaar getekend en zet daarbij in op een volledig elektrische vloot. Met ingang van het contract op 1 januari 2020 zijn al 25 van de 60 taxi’s elektrisch. Binnen drie jaar moet het percentage van 40 procent elektrisch vervoer doorgroeien naar 100 procent. Zo is te lezen in een persbericht van de luchthaven.

Overleg gemeente

De drie taxibedrijven die elektrisch van en naar de luchthaven gaan rijden zijn Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), Rotterdam City Taxi (RCT) en Rotterdamse Taxionderneming (RTO). Voor het afsluiten van de nieuwe taxicontracten is ook overlegd met de gemeente Rotterdam, vanuit hun verantwoordelijkheid voor taxivergunningen. De belangrijkste pijler bij de keuze voor taxipartners, was duurzaamheid. Ook is rekening gehouden met de gemeentelijke doelstellingen op gebied van duurzaamheid.

De Amsterdamse Zuidas was vorige week het podium voor de elektrische taxi, daar werd de Elektrische Taxiweek Zuidas georganiseerd.