Leasevloot krimpt in Q3, bestelwagens het probleem

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Q2 groeide de vloot weer na maanden van krimp.

Van januari tot en met september is de totale vloot met 877 auto’s teruggelopen. Dat komt neer op een daling van 0,14 procent. Het aantal personenauto’s in de lease is wel toegenomen; met 2.344 auto’s, dat is een plus van 0,46 procent. Het aantal lease bestelauto’s is in deze periode met 3.221 stuks teruggelopen en komt neer op een min van 2,64 procent.

Lek
Renate Hemerik, directeur VNA: “Het is natuurlijk mooi dat het aantal nieuw ingezette personenauto’s stijgt, maar we zien de omvang van de rijdende vloot afvlakken. Ronduit zorgelijk is de voortdurende daling van bestelauto’s bij onze leden. Het geeft aan dat het lek in het bedrijfsleven nog niet boven water is.”