Leasing en verhuur

Laatste update:

ZZP’ers leasen vaker

Eén op de zestien zzp’ers heeft een leaseauto. In 2014 was dat nog een op de negentien, dat is een stijging van ruim 23 procent. De meeste zzp`ers kiezen voor financial lease (41,7%), gevolgd door operational lease (33,3%). Zodra de huidige auto aan vervanging toe is, overweegt 40 procent van de zzp`ers een auto te leasen in plaats van te kopen.
Dat blijkt uit een steekproef onder 523 zzp`ers in Nederland door ZZP Barometer.
Ook wordt er 9,8 procent meer geld uitgegeven aan mobiliteit. De zzp’er gaf dit jaar 9,8 procent meer geld uit aan mobiliteit, waaronder lease, bijtelling en brandstof. Dit jaar kwam dat bedrag uit op 4.460 euro.

Zo’n 56 procent van de leasende zzp’ers kiest voor een leaseconstructie omdat ze vinden dat de kosten van autorijden bij leasen overzichtelijker zijn. Daarnaast kiest 37,7 procent ervoor omdat zij liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven aan een auto.

Bindingsangst
“ZZP’ers (er zijn in Nederland 1 miljoen zzp’ers volgens het CBS, red) zijn wel overtuigd van leasevoordelen zoals de overzichtelijkheid van kosten, maar willen zich niet voor langere tijd verbinden aan een leasecontract”, aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

De gemiddelde duur van het leasecontract is 43,4 maanden, dat is 2,3 procent korter dan vorig jaar. Bijna acht op de tien zzp’ers (78,9%) wil zich niet voor lange tijd aan een leasecontract verbinden. Ook vindt meer dan één op de drie zzp’ers (35,8%) dat de huidige wetgeving niet gunstig is om te leasen.

Veel leasemaatschappijen, waaronder Arval, Leaseplan en Athlon Car Lease, zien zzp`ers en mkb`ers als `nieuwe` doelgroep.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
ZZP’ers leasen vaker | Fleet&Mobility

ZZP’ers leasen vaker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo’n 56 procent van de leasende zzp’ers kiest voor een leaseconstructie omdat ze vinden dat de kosten van autorijden bij leasen overzichtelijker zijn. Daarnaast kiest 37,7 procent ervoor omdat zij liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven aan een auto.

Bindingsangst
“ZZP’ers (er zijn in Nederland 1 miljoen zzp’ers volgens het CBS, red) zijn wel overtuigd van leasevoordelen zoals de overzichtelijkheid van kosten, maar willen zich niet voor langere tijd verbinden aan een leasecontract”, aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

De gemiddelde duur van het leasecontract is 43,4 maanden, dat is 2,3 procent korter dan vorig jaar. Bijna acht op de tien zzp’ers (78,9%) wil zich niet voor lange tijd aan een leasecontract verbinden. Ook vindt meer dan één op de drie zzp’ers (35,8%) dat de huidige wetgeving niet gunstig is om te leasen.

Veel leasemaatschappijen, waaronder Arval, Leaseplan en Athlon Car Lease, zien zzp`ers en mkb`ers als `nieuwe` doelgroep.