Bijtelling blijft gelijk bij nieuwe all-in prijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat autobedrijven in de prijs die zij voor een auto communiceren, ook de kosten van rijklaarmaken opnemen. Deze kosten van rijklaarmaken zijn volgens ACM onvermijdbare kosten. Het gaat dan onder andere over transportkosten, kosten van verwijderen van verpakkingsmateriaal, registratie bij de RDW, nummerplaten en recyclingbijdrage. Deze kosten zijn onvermijdelijk om met een nieuwe auto de garage uit te kunnen rijden. En die kosten moeten wettelijk opgenomen zijn in de advertentieprijs.

Jan Rolleman van AMD Automotive Fiscalisten benadrukt dat de advertentieprijs iets anders is dan de catalogusprijs. “De catalogusprijs is de prijs volgens de prijslijst van importeur of fabrikant en is exclusief deze kosten van rijklaarmaken. De catalogusprijs geldt wettelijk als basis voor de bijtelling. Het nieuwe ACM-beleid heeft daarom geen gevolgen voor de bijtelling.”

Bijtelling blijft gelijk bij nieuwe all-in prijs | Fleet&Mobility

Bijtelling blijft gelijk bij nieuwe all-in prijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat autobedrijven in de prijs die zij voor een auto communiceren, ook de kosten van rijklaarmaken opnemen. Deze kosten van rijklaarmaken zijn volgens ACM onvermijdbare kosten. Het gaat dan onder andere over transportkosten, kosten van verwijderen van verpakkingsmateriaal, registratie bij de RDW, nummerplaten en recyclingbijdrage. Deze kosten zijn onvermijdelijk om met een nieuwe auto de garage uit te kunnen rijden. En die kosten moeten wettelijk opgenomen zijn in de advertentieprijs.

Jan Rolleman van AMD Automotive Fiscalisten benadrukt dat de advertentieprijs iets anders is dan de catalogusprijs. “De catalogusprijs is de prijs volgens de prijslijst van importeur of fabrikant en is exclusief deze kosten van rijklaarmaken. De catalogusprijs geldt wettelijk als basis voor de bijtelling. Het nieuwe ACM-beleid heeft daarom geen gevolgen voor de bijtelling.”