‘Consument onbekend met Keurmerk Private Lease’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het keurmerk is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) en Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) om consumenten te beschermen bij private lease.

Keurmerk als eis
Het onderzoek is gedaan onder 366 willekeurige consumenten, 509 geïnteresseerden en 156 bezitters van een private lease-contract. Deze groepen zijn gevraagd of ze het keurmerk kennen. Daarna zijn ze geïnformeerd over het bestaan en is ze gevraagd hoe belangrijk ze het keurmerk vinden.
Van de 509 geïnteresseerden zegt 54 procent het keurmerk te eisen van de toekomstig aanbieder. Van de 156 houders van een private leasecontract weet 57 procent van het bestaan van het keurmerk en zegt 40 procent bij een eventueel nieuw contract het keurmerk te eisen.

Van de groep willekeurige consumenten (N=366) zegt 39 procent (na geïnformeerd te zijn) het keurmerk te eisen en 39 procent zegt dat het keurmerk een rol zal spelen bij het aangaan van een contract.

GFK doet jaarlijks onderzoek naar private lease. Het onderzoeksbureau werkt niet in opdracht van de stichting Keurmerk Private Lease. De stichtnig is wel om input gevraagd. Het hele onderzoek is op te vragen bij GFK.

‘Consument onbekend met Keurmerk Private Lease’ | Fleet&Mobility

‘Consument onbekend met Keurmerk Private Lease’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het keurmerk is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) en Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) om consumenten te beschermen bij private lease.

Keurmerk als eis
Het onderzoek is gedaan onder 366 willekeurige consumenten, 509 geïnteresseerden en 156 bezitters van een private lease-contract. Deze groepen zijn gevraagd of ze het keurmerk kennen. Daarna zijn ze geïnformeerd over het bestaan en is ze gevraagd hoe belangrijk ze het keurmerk vinden.
Van de 509 geïnteresseerden zegt 54 procent het keurmerk te eisen van de toekomstig aanbieder. Van de 156 houders van een private leasecontract weet 57 procent van het bestaan van het keurmerk en zegt 40 procent bij een eventueel nieuw contract het keurmerk te eisen.

Van de groep willekeurige consumenten (N=366) zegt 39 procent (na geïnformeerd te zijn) het keurmerk te eisen en 39 procent zegt dat het keurmerk een rol zal spelen bij het aangaan van een contract.

GFK doet jaarlijks onderzoek naar private lease. Het onderzoeksbureau werkt niet in opdracht van de stichting Keurmerk Private Lease. De stichtnig is wel om input gevraagd. Het hele onderzoek is op te vragen bij GFK.