Financial leaselabel voor mkb gelanceerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

De kick-off van MSF is vandaag, officieel is het bedrijf op 1 januari gestart. MSF wordt ondersteund door alle 25 medewerkers van MSN. Het gaat om een aparte entiteit onder de holding. Het is een b2b-product, waar volgens Harms steeds meer vraag naar is. “We merken dat banken steeds minder vaak kleine leningen verstrekken aan mkb-ondernemers. Door strengere regelgeving worden kredieten steeds duurder en dus onaantrekkelijker. Voor de ondernemer is de auto echter een van de grootste investeringen. Hier bieden wij een oplossing voor, die bovendien makkelijk is. Binnen vijf minuten heeft de ondernemer zijn financial leasecontract geregeld, er is geen vrijgave van het pandrecht van de huisbank nodig en ondernemers hoeven de btw niet voor te financieren.”

Het nieuwe leaselabel is voor Harms een droom die uitkomt. “We zijn in september 2015 begonnen met het schrijven van het businessplan.” MSF werkt volledig digitaal, naar eigen zeggen als eerste in Europa. “We hebben alle achterliggende processen volledig gedigitaliseerd. Denk daarbij aan de kredietgoedkeuring, een koppeling met de Kamer van Koophandel, een gekoppeld crm-systeem, een boekhoudprogramma, maar natuurlijk ook de aanvraag en het ondertekenen van een contract werkt digitaal. Alles vindt in the cloud plaats. Je moet het zien als een grote stekkerdoos waar wij alle applicaties inpluggen. Alles is verbonden via de website.”

Dealers aansluiten
Dat het bedrijf gelanceerd is, betekent niet dat er achterover geleund kan worden. “Nu gaan we dealers door heel het land aansluiten”, vertelt Harms. “Dat doen we stap voor stap, maar het eerste jaar willen we er zo’n 500 aan ons platform koppelen.” Voor de garagisten is de koppeling gratis. “Zij kunnen hun occasionvoorraad op onze site publiceren, maar ook in de showroom met ons systeem voor ondernemers de leasetermijnen berekenen en het financial leasecontract digitaal ondertekenen.”

Financial leaselabel voor mkb gelanceerd | Fleet&Mobility

Financial leaselabel voor mkb gelanceerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

De kick-off van MSF is vandaag, officieel is het bedrijf op 1 januari gestart. MSF wordt ondersteund door alle 25 medewerkers van MSN. Het gaat om een aparte entiteit onder de holding. Het is een b2b-product, waar volgens Harms steeds meer vraag naar is. “We merken dat banken steeds minder vaak kleine leningen verstrekken aan mkb-ondernemers. Door strengere regelgeving worden kredieten steeds duurder en dus onaantrekkelijker. Voor de ondernemer is de auto echter een van de grootste investeringen. Hier bieden wij een oplossing voor, die bovendien makkelijk is. Binnen vijf minuten heeft de ondernemer zijn financial leasecontract geregeld, er is geen vrijgave van het pandrecht van de huisbank nodig en ondernemers hoeven de btw niet voor te financieren.”

Het nieuwe leaselabel is voor Harms een droom die uitkomt. “We zijn in september 2015 begonnen met het schrijven van het businessplan.” MSF werkt volledig digitaal, naar eigen zeggen als eerste in Europa. “We hebben alle achterliggende processen volledig gedigitaliseerd. Denk daarbij aan de kredietgoedkeuring, een koppeling met de Kamer van Koophandel, een gekoppeld crm-systeem, een boekhoudprogramma, maar natuurlijk ook de aanvraag en het ondertekenen van een contract werkt digitaal. Alles vindt in the cloud plaats. Je moet het zien als een grote stekkerdoos waar wij alle applicaties inpluggen. Alles is verbonden via de website.”

Dealers aansluiten
Dat het bedrijf gelanceerd is, betekent niet dat er achterover geleund kan worden. “Nu gaan we dealers door heel het land aansluiten”, vertelt Harms. “Dat doen we stap voor stap, maar het eerste jaar willen we er zo’n 500 aan ons platform koppelen.” Voor de garagisten is de koppeling gratis. “Zij kunnen hun occasionvoorraad op onze site publiceren, maar ook in de showroom met ons systeem voor ondernemers de leasetermijnen berekenen en het financial leasecontract digitaal ondertekenen.”