Mobiliteitsoplossingen

Mega MaaS-investering opgehaald in Finland

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim. (Foto: MaaS Global)

Het Finse MaaS Global heeft bij een financieringsronde maar liefst 29,5 miljoen euro opgehaald. De ronde heeft de totale financiering van MaaS Global tot 53,7 miljoen euro gebracht.

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim en de nieuwe investeerders zijn beleggingsmaatschappij BP Ventures, Japanse vastgoedmaatschappij Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en beleggingsfonds Nordic Ninja. “Door de nieuwe investeringen hebben wij alles wat nodig is voor succes en om onze handel uit te breiden naar nieuwe markten”, stelt Sampo Hietanen, algemeen directeur en oprichter van MaaS Global.

Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar nieuwe markten in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika in 2020. Of Nederland daar ook bij hoort, is niet bekend.Lees ook het interview met Carlo van de Weijer: We worden MaaS-moe

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Mega MaaS-investering opgehaald in Finland | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Mega MaaS-investering opgehaald in Finland

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim. (Foto: MaaS Global)

Het Finse MaaS Global heeft bij een financieringsronde maar liefst 29,5 miljoen euro opgehaald. De ronde heeft de totale financiering van MaaS Global tot 53,7 miljoen euro gebracht.

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim en de nieuwe investeerders zijn beleggingsmaatschappij BP Ventures, Japanse vastgoedmaatschappij Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en beleggingsfonds Nordic Ninja. “Door de nieuwe investeringen hebben wij alles wat nodig is voor succes en om onze handel uit te breiden naar nieuwe markten”, stelt Sampo Hietanen, algemeen directeur en oprichter van MaaS Global.

Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar nieuwe markten in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika in 2020. Of Nederland daar ook bij hoort, is niet bekend.Lees ook het interview met Carlo van de Weijer: We worden MaaS-moe

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink