Mega MaaS-investering opgehaald in Finland

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim. (Foto: MaaS Global)

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim en de nieuwe investeerders zijn beleggingsmaatschappij BP Ventures, Japanse vastgoedmaatschappij Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en beleggingsfonds Nordic Ninja. “Door de nieuwe investeringen hebben wij alles wat nodig is voor succes en om onze handel uit te breiden naar nieuwe markten”, stelt Sampo Hietanen, algemeen directeur en oprichter van MaaS Global.

Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar nieuwe markten in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika in 2020. Of Nederland daar ook bij hoort, is niet bekend.Lees ook het interview met Carlo van de Weijer: We worden MaaS-moe

Mega MaaS-investering opgehaald in Finland | Fleet&Mobility

Mega MaaS-investering opgehaald in Finland

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim. (Foto: MaaS Global)

MaaS Global is vooral bekend van de mobiliteitsapp Whim en de nieuwe investeerders zijn beleggingsmaatschappij BP Ventures, Japanse vastgoedmaatschappij Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en beleggingsfonds Nordic Ninja. “Door de nieuwe investeringen hebben wij alles wat nodig is voor succes en om onze handel uit te breiden naar nieuwe markten”, stelt Sampo Hietanen, algemeen directeur en oprichter van MaaS Global.

Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief. Het is de bedoeling dit uit te breiden naar nieuwe markten in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika in 2020. Of Nederland daar ook bij hoort, is niet bekend.Lees ook het interview met Carlo van de Weijer: We worden MaaS-moe