Eerste elektrische TCA-leasetaxi’s uitgeleverd

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

TCA werkt samen met leasemaatschappij Athlon. De leaseconstructie is in het leven geroepen om de vloot zo snel mogelijk te verduurzamen, aldus TCA. Chauffeurs zouden huiverig zijn voor het aanschaffen van elektrische taxi’s, onder meer vanwege de onzekerheid rond de te verwachten restwaarde en kosten voor reparatie en onderhoud. Ook zouden taxichauffeurs moeite hebben met het afsluiten van een goede verzekering. De leaseconstructie ondervangt dat, waardoor taxichauffeurs eerder zullen overstappen op elektrische voertuigen, zo verwacht TCA.

Chauffeurs kunnen een volledig elektrische Hyundai, Mercedes of Nissan rijden op een tweejarig contract voor operationele lease. Leaseprijzen beginnen bij 597 euro per maand. Op 31 maart werden negen Hyundai Ioniqs uitgeleverd. Dat meldt Taxipro. De Rotterdamse Taxicentrale RTC bestelde in 2014 al 22 elektrische auto’s, die via een leaseconstructie aan chauffeurs ter beschikking werden gesteld. Tesla leverde in 2014 al honderd taxi’s voor taxicentrales die op Schiphol rijden.

Convenant

TCA streeft er naar om binnen twee jaar 250 uitstootvrije taxi’s in de vloot te hebben. Momenteel zijn ongeveer 1.500 chauffeurs aangesloten bij de centrale. Alle toegelaten taxibedrijven binnen de gemeente Amsterdam tekenden in 2016 een convenant met de gemeente om in 2025 met een volledig uitstootvrije vloot te rijden. In dat convenant is tevens afgesproken dat de gemeente vanaf 2017 een groeiend aantal taxistandplaatsen alleen toegankelijk zal maken voor uitstootvrije taxi’s.

Eerste elektrische TCA-leasetaxi’s uitgeleverd | Fleet&Mobility

Eerste elektrische TCA-leasetaxi’s uitgeleverd

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

TCA werkt samen met leasemaatschappij Athlon. De leaseconstructie is in het leven geroepen om de vloot zo snel mogelijk te verduurzamen, aldus TCA. Chauffeurs zouden huiverig zijn voor het aanschaffen van elektrische taxi’s, onder meer vanwege de onzekerheid rond de te verwachten restwaarde en kosten voor reparatie en onderhoud. Ook zouden taxichauffeurs moeite hebben met het afsluiten van een goede verzekering. De leaseconstructie ondervangt dat, waardoor taxichauffeurs eerder zullen overstappen op elektrische voertuigen, zo verwacht TCA.

Chauffeurs kunnen een volledig elektrische Hyundai, Mercedes of Nissan rijden op een tweejarig contract voor operationele lease. Leaseprijzen beginnen bij 597 euro per maand. Op 31 maart werden negen Hyundai Ioniqs uitgeleverd. Dat meldt Taxipro. De Rotterdamse Taxicentrale RTC bestelde in 2014 al 22 elektrische auto’s, die via een leaseconstructie aan chauffeurs ter beschikking werden gesteld. Tesla leverde in 2014 al honderd taxi’s voor taxicentrales die op Schiphol rijden.

Convenant

TCA streeft er naar om binnen twee jaar 250 uitstootvrije taxi’s in de vloot te hebben. Momenteel zijn ongeveer 1.500 chauffeurs aangesloten bij de centrale. Alle toegelaten taxibedrijven binnen de gemeente Amsterdam tekenden in 2016 een convenant met de gemeente om in 2025 met een volledig uitstootvrije vloot te rijden. In dat convenant is tevens afgesproken dat de gemeente vanaf 2017 een groeiend aantal taxistandplaatsen alleen toegankelijk zal maken voor uitstootvrije taxi’s.