Leasing en verhuur

Leaseplan-medewerkers gaan elektrisch rijden

De vloot van Leaseplan nam wel toe. (Foto: Leaseplan)

Leasemaatschappij Leaseplan gaat het wagenpark voor de eigen medewerkers elektrificeren.

Dat kondigde Leaseplan-ceo Tex Gunning aan.

De leasemaatschappij heeft een vloot van zo’n tweeduizend auto’s voor de eigen medewerkers. Die moet in 2021 uitsluitend bestaan uit elektrische auto’s. Volgens Gunning is Leaseplan daarmee de eerste grote leasemaatschappij die deze stap zet. “We moedigen andere bedrijven aan om hetzelfde te doen. Overstappen op een elektrische vloot is de makkelijkste manier voor bedrijven om hun emissies te verlagen en klimaatverandering tegen te gaan.” Onlangs maakte ingenieursbureau Royal HaskonigDHV ook al bekend het wagenpark te elektrificeren.

Gunning deed de aankondiging ter gelegenheid van van de oprichting van EV100, een wereldwijd initiatief om elektrisch rijden onder bedrijven te stimuleren. EV100 is een initatief van de Climate Group, een internationale ngo. Behalve Leaseplan zijn ook bedrijven als Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL en Metro AG betrokken bij de oprichting.

Begin september meldde Leaseplan dat het elektrische lease-auto’s aanbiedt voor Uber-chauffeurs in onder meer Amsterdam.

Lees meer op Automotive Management.

Leaseplan-medewerkers gaan elektrisch rijden | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Leaseplan-medewerkers gaan elektrisch rijden

De vloot van Leaseplan nam wel toe. (Foto: Leaseplan)

Leasemaatschappij Leaseplan gaat het wagenpark voor de eigen medewerkers elektrificeren.

Dat kondigde Leaseplan-ceo Tex Gunning aan.

De leasemaatschappij heeft een vloot van zo’n tweeduizend auto’s voor de eigen medewerkers. Die moet in 2021 uitsluitend bestaan uit elektrische auto’s. Volgens Gunning is Leaseplan daarmee de eerste grote leasemaatschappij die deze stap zet. “We moedigen andere bedrijven aan om hetzelfde te doen. Overstappen op een elektrische vloot is de makkelijkste manier voor bedrijven om hun emissies te verlagen en klimaatverandering tegen te gaan.” Onlangs maakte ingenieursbureau Royal HaskonigDHV ook al bekend het wagenpark te elektrificeren.

Gunning deed de aankondiging ter gelegenheid van van de oprichting van EV100, een wereldwijd initiatief om elektrisch rijden onder bedrijven te stimuleren. EV100 is een initatief van de Climate Group, een internationale ngo. Behalve Leaseplan zijn ook bedrijven als Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL en Metro AG betrokken bij de oprichting.

Begin september meldde Leaseplan dat het elektrische lease-auto’s aanbiedt voor Uber-chauffeurs in onder meer Amsterdam.

Lees meer op Automotive Management.