Aantal leaseregistraties in 2017 met 22,1 procent gestegen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Er is rust dankzij de vlaktaks: geen fiscale wijzigingen op 1 januari voor leaserijders. (Foto: Shutterstock)

December was in vergelijking met december vorig jaar wel een slechte maand als het gaat om leaseregistraties, die daalden met 71,4 procent. Er werden afgelopen maand 5.562 leaseauto’s geregistreerd, december vorig jaar nog 19.446. Dat was al een forse daling ten opzichte van december 2015 (-52%). 

Begin 2017 werd de vlaktaks van 22 procent bijtelling van kracht. Auto’s waar vorig jaar december nog 25 procent bijtelling over betaald moest worden door berijders. Bestellingen van leaseauto’s werden daardoor uitgesteld tot 2017, dat zorgde voor de enorme dip. Omdat er begin volgend jaar geen fiscale wijzigingen zijn, schuiven de registraties van bestelde auto’s nu – net zoals voor 2008 gangbaar was – weer door naar januari.

Lees meer op Automotive Management.