Autoverhuurder vraagt provincie Tilburgse vergunningsplicht terug te draaien

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
KAV vestigt zijn hoop op de provincie. (Foto: provincie Noord-Brabant, Erik van der Burgt )

KAV Autoverhuur heeft de provincie Brabant gevraagd om de vergunningsplicht die de gemeente Tilburg aan autoverhuurders oplegt, terug te draaien. De gemeente wees vorige week een bezwaar van KAV tegen de vergunningsaanvraag af en stelde een ultimatum: voor 1 september moet de vergunning zijn geregeld. Zo niet, dan moeten de verhuuractiviteiten worden gestaakt op straffe van een dwangsom die kan oplopen tot 15 duizend euro. Volgens KAV geldt er echter helemaal geen vergunningsplicht en zou deze zelfs in strijd zijn met het Europese recht. Het bedrijf verzoekt nu de provincie Brabant om in te grijpen en de gemeente – in afwachting van een rechterlijke uitspraak of ‘vernietiging van het besluit’ – terug te fluiten.

Lees meer op Automotive Management

Autoverhuurder vraagt provincie Tilburgse vergunningsplicht terug te draaien | Fleet&Mobility

Autoverhuurder vraagt provincie Tilburgse vergunningsplicht terug te draaien

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
KAV vestigt zijn hoop op de provincie. (Foto: provincie Noord-Brabant, Erik van der Burgt )

KAV Autoverhuur heeft de provincie Brabant gevraagd om de vergunningsplicht die de gemeente Tilburg aan autoverhuurders oplegt, terug te draaien. De gemeente wees vorige week een bezwaar van KAV tegen de vergunningsaanvraag af en stelde een ultimatum: voor 1 september moet de vergunning zijn geregeld. Zo niet, dan moeten de verhuuractiviteiten worden gestaakt op straffe van een dwangsom die kan oplopen tot 15 duizend euro. Volgens KAV geldt er echter helemaal geen vergunningsplicht en zou deze zelfs in strijd zijn met het Europese recht. Het bedrijf verzoekt nu de provincie Brabant om in te grijpen en de gemeente – in afwachting van een rechterlijke uitspraak of ‘vernietiging van het besluit’ – terug te fluiten.

Lees meer op Automotive Management