Te koop: leaseportefeuille van Stern Lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De leasedivisie vliegt uit. (Foto: Automotive)

Dealerholding Stern, die onder de divisie Mobility Solutions ook een leasetak heeft, wil zijn leaseportefeuille verkopen. Het bedrijf zoekt een leasepartner met voldoende schaalgrootte die bereid is langjarige afspraken te maken om de verkoop, schadeherstel en onderhoud van het wagenpark via Sternbedrijven te laten verlopen. Dat maakte de dealerholding vandaag bekend op een speciaal belegde bijeenkomst in Amsterdam voor investeerders en analisten.Stern Mobility Solutions staat met 15.000 contracten op nummer 12 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

De naam Sternlease blijft bestaan, maar wordt een whitelabel waarbij een grote universele leasemaatschappij de contracten bezit en beheert. Streven is verkoop in de eerste helft van 2019. “Er worden al gesprekken gevoerd”, aldus topman Henk van der Kwast. “Wij hebben deze beslissing genomen omdat we denken dat Stern niet op eigen kracht een omvang van voldoende betekenis kan ontwikkelen op de leasemarkt.” Van der Kwast verwacht daarbij dat de overnamekandidaat ook extra werk naar de Stern-bedrijven brengt.

Reloaded

De verkoop is onderdeel van een plan om verkoop, onderhoud en reparatie van voertuigen rendabeler te maken. “Alleen in combinatie met die wederkerigheid zijn we geïnteresseerd in de verkoop van de leaseportefeuille, omdat onze mobiliteitspropositie dan wordt versterkt.” Met de opbrengsten van de verkoop – Van der Kwast wilde geen verwachting voor de opbrengst geven – moeten de leasegerelateerde financieringen worden afgelost. Ook wordt er dan weer dividend uitgekeerd en het geld dat overblijft wordt gestoken in het uitvoeren van de tot Fast Forward Reloaded omgedoopte strategisch plan Fast Forward. En dat plan behelst een verdere digitalisering, het optimaliseren van het dealernetwerk, de rebranding van alle clusternamen naar de naam Stern en de uitrol van het eigen occasionlabel. 

Te koop: leaseportefeuille van Stern Lease | Fleet&Mobility

Te koop: leaseportefeuille van Stern Lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De leasedivisie vliegt uit. (Foto: Automotive)

Dealerholding Stern, die onder de divisie Mobility Solutions ook een leasetak heeft, wil zijn leaseportefeuille verkopen. Het bedrijf zoekt een leasepartner met voldoende schaalgrootte die bereid is langjarige afspraken te maken om de verkoop, schadeherstel en onderhoud van het wagenpark via Sternbedrijven te laten verlopen. Dat maakte de dealerholding vandaag bekend op een speciaal belegde bijeenkomst in Amsterdam voor investeerders en analisten.Stern Mobility Solutions staat met 15.000 contracten op nummer 12 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

De naam Sternlease blijft bestaan, maar wordt een whitelabel waarbij een grote universele leasemaatschappij de contracten bezit en beheert. Streven is verkoop in de eerste helft van 2019. “Er worden al gesprekken gevoerd”, aldus topman Henk van der Kwast. “Wij hebben deze beslissing genomen omdat we denken dat Stern niet op eigen kracht een omvang van voldoende betekenis kan ontwikkelen op de leasemarkt.” Van der Kwast verwacht daarbij dat de overnamekandidaat ook extra werk naar de Stern-bedrijven brengt.

Reloaded

De verkoop is onderdeel van een plan om verkoop, onderhoud en reparatie van voertuigen rendabeler te maken. “Alleen in combinatie met die wederkerigheid zijn we geïnteresseerd in de verkoop van de leaseportefeuille, omdat onze mobiliteitspropositie dan wordt versterkt.” Met de opbrengsten van de verkoop – Van der Kwast wilde geen verwachting voor de opbrengst geven – moeten de leasegerelateerde financieringen worden afgelost. Ook wordt er dan weer dividend uitgekeerd en het geld dat overblijft wordt gestoken in het uitvoeren van de tot Fast Forward Reloaded omgedoopte strategisch plan Fast Forward. En dat plan behelst een verdere digitalisering, het optimaliseren van het dealernetwerk, de rebranding van alle clusternamen naar de naam Stern en de uitrol van het eigen occasionlabel.