Mooie halfjaarcijfers voor Stern na verkoop leaseportefeuille

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Stern (Foto: Stern)

Dealerholding Stern maakte over het eerste halfjaar van 2019 een nettowinst van 27 miljoen, tegenover 4,7 miljoen een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf gisteren nabeurs bekend. Dit resultaat komt vooral op het conto van de verkoop van de leaseportefeuille aan ALD: die leverde een netto boekwinst op van 23,4 miljoen euro. De nettowinst (resultaat na belastingen) van de voort te zetten activiteiten kwam uit op 1,1 miljoen, tegenover 2,1 miljoen in het eerste halfjaar van 2018. Het bedrijfsresultaat steeg van 4,5 naar 5,2 miljoen.

Stern verkocht zijn leaseportefeuille in mei aan ALD Automotive, en verwacht daar vooral vruchten van te plukken in de aftersales- en schadeherstelomzet. Het bedrijf verwacht dit jaar een beter operationeel resultaat dan vorig jaar, mede dankzij het vorig jaar ingezette kostenbesparingsplan.

Mooie halfjaarcijfers voor Stern na verkoop leaseportefeuille | Fleet&Mobility

Mooie halfjaarcijfers voor Stern na verkoop leaseportefeuille

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Stern (Foto: Stern)

Dealerholding Stern maakte over het eerste halfjaar van 2019 een nettowinst van 27 miljoen, tegenover 4,7 miljoen een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf gisteren nabeurs bekend. Dit resultaat komt vooral op het conto van de verkoop van de leaseportefeuille aan ALD: die leverde een netto boekwinst op van 23,4 miljoen euro. De nettowinst (resultaat na belastingen) van de voort te zetten activiteiten kwam uit op 1,1 miljoen, tegenover 2,1 miljoen in het eerste halfjaar van 2018. Het bedrijfsresultaat steeg van 4,5 naar 5,2 miljoen.

Stern verkocht zijn leaseportefeuille in mei aan ALD Automotive, en verwacht daar vooral vruchten van te plukken in de aftersales- en schadeherstelomzet. Het bedrijf verwacht dit jaar een beter operationeel resultaat dan vorig jaar, mede dankzij het vorig jaar ingezette kostenbesparingsplan.