Aandeelhouders Stern akkoord met verkoop leasetak aan ALD

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Eind mei vindt de feitelijke overname plaats. (Foto: Shutterstock)

De aandeelhouders van Stern Groep zijn vandaag akkoord gegaan met de verkoop van Stern Lease aan ALD Automotive. Dat meldt Stern zojuist. 

Stern bereikte in maart overeenstemming met leasemaatschappij ALD voor de verkoop van de leaseportefeuille van 13 duizend contracten, voor een overnamesom van minimaal 80 miljoen euro (inclusief het eigen vermogen van Stern Lease). De boekwinst over 2019 bedraagt 23 miljoen euro.

Gisteren werd bekend dat het zeer waarschijnlijk Van Mossel was dat het vijandige bod op Stern heeft gedaan. Van Mossel zou rond de 118 miljoen euro hebben geboden. Stern liet weten geen heil te zien in het bod. Analisten gingen er vanuit dat de Stern-directie daarbij de steun van voldoende aandeelhouders had. De stemverhouding is nog niet bekendgemaakt.Lees hier meer over het vijandige bod.

Belangrijke investering

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland meldt verheugd te zijn met de goedkeuring van de aandeelhouders: “Dit is ons eerste partnership met een dealergroep van deze omvang en we hebben er veel vertrouwen in dat de samenwerking beide partijen versterkt.” Ook Carel Bal, bestuurder ALD Automotive, ziet kansen. “Door de overname kunnen we een beroep doen op het sterke dealernetwerk van Stern. Dit wordt een belangrijk verlengstuk van onze service naar leaserijders en het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe mobiliteitsconcepten, zoals private lease, autodelen en occasion lease, makkelijker uit te rollen. Deze overname is een belangrijke investering in onze toekomst.”

Eind mei vindt de feitelijke overname plaats. ALD Automotive streeft ernaar de samenvoeging eind 2019 afgerond te hebben.

Aandeelhouders Stern akkoord met verkoop leasetak aan ALD | Fleet&Mobility

Aandeelhouders Stern akkoord met verkoop leasetak aan ALD

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Eind mei vindt de feitelijke overname plaats. (Foto: Shutterstock)

De aandeelhouders van Stern Groep zijn vandaag akkoord gegaan met de verkoop van Stern Lease aan ALD Automotive. Dat meldt Stern zojuist. 

Stern bereikte in maart overeenstemming met leasemaatschappij ALD voor de verkoop van de leaseportefeuille van 13 duizend contracten, voor een overnamesom van minimaal 80 miljoen euro (inclusief het eigen vermogen van Stern Lease). De boekwinst over 2019 bedraagt 23 miljoen euro.

Gisteren werd bekend dat het zeer waarschijnlijk Van Mossel was dat het vijandige bod op Stern heeft gedaan. Van Mossel zou rond de 118 miljoen euro hebben geboden. Stern liet weten geen heil te zien in het bod. Analisten gingen er vanuit dat de Stern-directie daarbij de steun van voldoende aandeelhouders had. De stemverhouding is nog niet bekendgemaakt.Lees hier meer over het vijandige bod.

Belangrijke investering

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland meldt verheugd te zijn met de goedkeuring van de aandeelhouders: “Dit is ons eerste partnership met een dealergroep van deze omvang en we hebben er veel vertrouwen in dat de samenwerking beide partijen versterkt.” Ook Carel Bal, bestuurder ALD Automotive, ziet kansen. “Door de overname kunnen we een beroep doen op het sterke dealernetwerk van Stern. Dit wordt een belangrijk verlengstuk van onze service naar leaserijders en het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe mobiliteitsconcepten, zoals private lease, autodelen en occasion lease, makkelijker uit te rollen. Deze overname is een belangrijke investering in onze toekomst.”

Eind mei vindt de feitelijke overname plaats. ALD Automotive streeft ernaar de samenvoeging eind 2019 afgerond te hebben.