VNA: leasevloot groeit naar 1 miljoen auto’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De leaseautovloot is weer flink gegroeid. (Foto: Shutterstock)

De vloot van leaseauto’s lag in 2018 ruim 17 procent hoger dan in 2017. Van het totaal van 1 miljoen leaseauto’s is ongeveer 150 duizend auto’s private lease. Dat betekent een groei van ruim 45 procent ten opzichte van 2017. Het vlootaandeel van particulier geleaste auto’s komt daarmee op 15 procent; in 2017 was dit ongeveer 12 procent. Ook de totale leasevloot groeide, van ongeveer 850 duizend auto’s naar 1 miljoen eind 2018. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging VNA.

Van de leasesegmenten noteerde private lease dus de hoogste groei, gevolgd door zakelijk ingezette personenauto’s (+13%) en bestelauto’s (+10%). Van alle nieuw verkochte auto’s in 2018 is inmiddels meer dan de helft geregistreerd op naam van een leasemaatschappij. Bij bestelwagens ligt dit percentage op circa 50 procent.

VNA: leasevloot groeit naar 1 miljoen auto’s | Fleet&Mobility

VNA: leasevloot groeit naar 1 miljoen auto’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De leaseautovloot is weer flink gegroeid. (Foto: Shutterstock)

De vloot van leaseauto’s lag in 2018 ruim 17 procent hoger dan in 2017. Van het totaal van 1 miljoen leaseauto’s is ongeveer 150 duizend auto’s private lease. Dat betekent een groei van ruim 45 procent ten opzichte van 2017. Het vlootaandeel van particulier geleaste auto’s komt daarmee op 15 procent; in 2017 was dit ongeveer 12 procent. Ook de totale leasevloot groeide, van ongeveer 850 duizend auto’s naar 1 miljoen eind 2018. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging VNA.

Van de leasesegmenten noteerde private lease dus de hoogste groei, gevolgd door zakelijk ingezette personenauto’s (+13%) en bestelauto’s (+10%). Van alle nieuw verkochte auto’s in 2018 is inmiddels meer dan de helft geregistreerd op naam van een leasemaatschappij. Bij bestelwagens ligt dit percentage op circa 50 procent.