Europese verkoop lichte bedrijfswagens stijgt met 5,8 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De totale verkoop van lichte bedrijfswagens (tot 3,5 ton) steeg in de maand mei met 5,8 procent tot ruim 186 duizend stuks, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt de overkoepelende organisatie Acea vandaag. Vooral in Duitsland (+23,5%) verliep het aantal registraties voortvarend, maar ook in Frankrijk (9,5%), het VK (+5,4%) en Italië (+5,1%) ging het goed. In ons land steeg het aantal registraties in de maand mei met 1 procent tot in totaal 6.822 bedrijfswagens.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar steeg de bedrijfswagenverkoop in de EU met 5,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er werden in totaal ruim 908 duizend lichte bedrijfswagens verkocht, terwijl dat er vorig jaar 857 duizend waren. De verkoop van bestelwagens over deze periode verliep vooral goed in Duitsland (+14,7%), het VK (+7,5%), Frankrijk (6,9%), Italië (+6%) en Spanje (3,8%). In ons land steeg de verkoop van lichte bedrijfswagens maar minimaal (+0,7%) tot ruim 36 duizend.