Private lease stuwt groei leasevloot

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Leasing blijft aan populariteit winnen. (Foto: Shutterstock)

In het afgelopen jaar is de leasevloot gegroeid naar 1,13 miljoen voertuigen (+12,8%). Dat meldt de VNA vandaag. Volgens de brancheorganisatie voor leasemaatschappijen groeit zowel de private- als zakelijke lease hard. In 2019 is 53 procent van de ruim 107 duizend elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark een leaseauto. 

Groei autoleasemarkt van 2014- 2019.png

Eind 2019 telde Nederland 740 duizend zakelijke leasepersonenauto’s (+9,5%), 200 duizend leasebestelauto’s (+14,5%) en 188 duizend private lease-auto’s (26,5%).

Het totale Nederlandse wagenpark groeide in 2019 naar 9,54 miljoen voertuigen. Dat is een groei van 1,8 procent.

Renate Hemerik, voorzitter VNA, is gelukkig met de groeicijfers. “De autoleasesector staat er goed voor. Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit. Kijk wat er gaande is op het gebied van fietslease en de mogelijkheden die de roep om Mobility as a Service met zich meebrengt. Waar onze sector goed is voor meer dan vijftig procent van alle nieuwverkoop in Nederland, zijn we een belangrijke schakel naar een groener, zuiniger, slimmer én veiliger Nederlands wagenpark. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in de toekomst een belangrijke schakel zijn voor wat betreft de invulling van integrale en duurzame mobiliteit.”

Leasewagenpark groeit in 2019 met 12,8%.png

Private lease stuwt groei leasevloot | Fleet&Mobility

Private lease stuwt groei leasevloot

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Leasing blijft aan populariteit winnen. (Foto: Shutterstock)

In het afgelopen jaar is de leasevloot gegroeid naar 1,13 miljoen voertuigen (+12,8%). Dat meldt de VNA vandaag. Volgens de brancheorganisatie voor leasemaatschappijen groeit zowel de private- als zakelijke lease hard. In 2019 is 53 procent van de ruim 107 duizend elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark een leaseauto. 

Groei autoleasemarkt van 2014- 2019.png

Eind 2019 telde Nederland 740 duizend zakelijke leasepersonenauto’s (+9,5%), 200 duizend leasebestelauto’s (+14,5%) en 188 duizend private lease-auto’s (26,5%).

Het totale Nederlandse wagenpark groeide in 2019 naar 9,54 miljoen voertuigen. Dat is een groei van 1,8 procent.

Renate Hemerik, voorzitter VNA, is gelukkig met de groeicijfers. “De autoleasesector staat er goed voor. Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit. Kijk wat er gaande is op het gebied van fietslease en de mogelijkheden die de roep om Mobility as a Service met zich meebrengt. Waar onze sector goed is voor meer dan vijftig procent van alle nieuwverkoop in Nederland, zijn we een belangrijke schakel naar een groener, zuiniger, slimmer én veiliger Nederlands wagenpark. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in de toekomst een belangrijke schakel zijn voor wat betreft de invulling van integrale en duurzame mobiliteit.”

Leasewagenpark groeit in 2019 met 12,8%.png