Hertz in financiële problemen door instorten verhuurmarkt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Verhuurmaatschappij Hertz voert gesprekken met diverse financiers om uitstel van betaling te krijgen. Het bedrijf kon op 29 april niet aan zijn leaseverplichtingen voldoen. Houden de financiers het bedrijf aan deze betalingen, die uiterlijk 4 mei zouden moeten zijn voldaan, dan heeft dat een “verstrekkende negatieve impact” op de bedrijfsvoering, waarschuwt Hertz in een beurs filing. Het bedrijf zegt in gesprek te zijn, maar nog geen goedkeuring te hebben van de kredietverstrekkers voor een verlaging van de financiële verplichtingen.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal is een faillissement aanstaande als de kredietverstrekkers niet akkoord gaan met een betalingsregeling. Hertz, maar ook andere grote verhuurbedrijven, zijn zwaar getroffen door diverse internationale lockdowns en reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus.

Gevraagd naar de situatie meldt Henk van den Helder, general manager van Hertz Benelux, aan vakblad Automotive geen commentaar te kunnen geven op “wat nu nog geruchten zijn”. Wel meldt hij dat dankzij het zogenoemde defleeten in de Benelux de kosten flink zijn gereduceerd. “We zien ook langzaam weer wat meer verhuurbewegingen”, aldus Van den Helder, die eerder in de Automotive Livestream vertelde hoe de verhuurmarkt er voor staat. Toch is de moraal goed, zegt hij. “We hebben er vertrouwen in dat het moederbedrijf er alles aan doet om uit de situatie te komen.” De filing van Hertz is hier te lezen.

Hertz in financiële problemen door instorten verhuurmarkt | Fleet&Mobility

Hertz in financiële problemen door instorten verhuurmarkt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Verhuurmaatschappij Hertz voert gesprekken met diverse financiers om uitstel van betaling te krijgen. Het bedrijf kon op 29 april niet aan zijn leaseverplichtingen voldoen. Houden de financiers het bedrijf aan deze betalingen, die uiterlijk 4 mei zouden moeten zijn voldaan, dan heeft dat een “verstrekkende negatieve impact” op de bedrijfsvoering, waarschuwt Hertz in een beurs filing. Het bedrijf zegt in gesprek te zijn, maar nog geen goedkeuring te hebben van de kredietverstrekkers voor een verlaging van de financiële verplichtingen.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal is een faillissement aanstaande als de kredietverstrekkers niet akkoord gaan met een betalingsregeling. Hertz, maar ook andere grote verhuurbedrijven, zijn zwaar getroffen door diverse internationale lockdowns en reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus.

Gevraagd naar de situatie meldt Henk van den Helder, general manager van Hertz Benelux, aan vakblad Automotive geen commentaar te kunnen geven op “wat nu nog geruchten zijn”. Wel meldt hij dat dankzij het zogenoemde defleeten in de Benelux de kosten flink zijn gereduceerd. “We zien ook langzaam weer wat meer verhuurbewegingen”, aldus Van den Helder, die eerder in de Automotive Livestream vertelde hoe de verhuurmarkt er voor staat. Toch is de moraal goed, zegt hij. “We hebben er vertrouwen in dat het moederbedrijf er alles aan doet om uit de situatie te komen.” De filing van Hertz is hier te lezen.