Hiltermann Lease door grens 40 duizend contracten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Directeur Michel Akerboom. (Foto: Hiltermann Lease)

De groei werd vooral gerealiseerd door klanten die in deze tijd liever geen grote investeringen doen en daarom voor leasing kozen en door sale-and-leaseback constructies. Verder werd een deel van de contracten verlengd. “Wat minder zichtbaar maar wel belangrijk zijn de contracten die níet verloren zijn gegaan, door met name kleine zelfstandigen te ondersteunen”, zegt directeur Michel Akerboom.

Volgens Akerboom waren de eerste maanden van de crisis behoorlijk spannend. “Ik was bang voor een golf aan storneringen. Wij zijn daarom al in februari volop in gesprek gegaan met onze klanten. Waar nodig hebben we afspraken gemaakt en regelingen getroffen. Het heeft weinig zin om bij een klant die niet kan betalen of zelfs failliet dreigt te gaan, je hakken in het zand te zetten.”

Het einde van de crisis is volgens Akerboom nog lang niet in zicht, maar zijn grootste zorg is voorbij. “Gelukkig hebben steeds meer sectoren weer de mogelijkheid om omzet te genereren, waardoor rekeningen weer betaald kunnen worden. Maar het zullen economische zware tijden worden en dat gaan wij merken. Ik verwacht dat het aantal faillissementen wel zal toenemen, maar zolang dat om kleine aantallen gaat kunnen wij dat goed verwerken.”

Lees verder op Automotive.

Hiltermann Lease door grens 40 duizend contracten | Fleet&Mobility

Hiltermann Lease door grens 40 duizend contracten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Directeur Michel Akerboom. (Foto: Hiltermann Lease)

De groei werd vooral gerealiseerd door klanten die in deze tijd liever geen grote investeringen doen en daarom voor leasing kozen en door sale-and-leaseback constructies. Verder werd een deel van de contracten verlengd. “Wat minder zichtbaar maar wel belangrijk zijn de contracten die níet verloren zijn gegaan, door met name kleine zelfstandigen te ondersteunen”, zegt directeur Michel Akerboom.

Volgens Akerboom waren de eerste maanden van de crisis behoorlijk spannend. “Ik was bang voor een golf aan storneringen. Wij zijn daarom al in februari volop in gesprek gegaan met onze klanten. Waar nodig hebben we afspraken gemaakt en regelingen getroffen. Het heeft weinig zin om bij een klant die niet kan betalen of zelfs failliet dreigt te gaan, je hakken in het zand te zetten.”

Het einde van de crisis is volgens Akerboom nog lang niet in zicht, maar zijn grootste zorg is voorbij. “Gelukkig hebben steeds meer sectoren weer de mogelijkheid om omzet te genereren, waardoor rekeningen weer betaald kunnen worden. Maar het zullen economische zware tijden worden en dat gaan wij merken. Ik verwacht dat het aantal faillissementen wel zal toenemen, maar zolang dat om kleine aantallen gaat kunnen wij dat goed verwerken.”

Lees verder op Automotive.