Sixt opent selfservice verhuurlocaties in Amsterdam

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Autoverhuurbedrijf Sixt heeft 4 App Only Fastlane locatie geopend in Amsterdam. (Foto: Sixt)

Op deze zogenoemde App Only Fastlane locaties kunnen huurauto’s dag en nacht gereserveerd, opgehaald en teruggebracht worden. In totaal gaat het om 8 plekken waar huurauto’s geplaatst worden. De uitbreiding is bedoeld om de bezettingsgraad van de verhuurvloot te verhogen. Dat maakt Sixt vandaag bekend.

Volgens het bedrijf neemt de parkeerdruk door het plaatsen van huurauto’s in parkeerplaatsen af. Naast Amsterdam gaat de dienst in juli van start met 4 locaties in Rotterdam, waarna Utrecht en Brussel na verloop van termijn moeten volgen. De innamecheck en het schoonmaken van de verhuurauto’s in Amsterdam wordt door het Service Center van het bedrijf geregeld in Sloterdijk

Uitbreiding

Sixt is in de afgelopen jaren druk bezig zijn productportfolio uit te breiden, onder andere met deelautodienst Sixt Share en het auto-abonnement Sixt+ wanneer consumenten een auto voor minimaal een maand tot hun beschikking willen hebben. Het verschil tussen de verhuurapp en de deelautodienst, is dat Share per minuut wordt afgerekend of met een pakket voor een aantal uur of dagen. De App Only Fastlane locaties bieden autohuur per dag of meerdere dagen aan. Daarnaast kiest de gebruiker van de deelautodienst een auto in de app die op dat moment bij de gebruiker in de buurt staat. Bij beëindiging van de rit kan de deelauto weer ergens in het servicegebied geplaatst worden, De huurauto’s moeten op dezelfde locatie of bij een vestiging van Sixt ingeleverd worden.Karin van den Boom was te gast in de Automotive Livestream om het deelconcept Sixt Share toe te lichten.

Het is de bedoeling van Sixt dat het aantal self-service locaties in de hoofdstad toeneemt. Een eventuele uitbreiding hangt volgens Sixt-woordvoerder Mariska van Delft wel af van het succes van de dienst. “We starten met twee verhuurauto’s per locatie. Aan de hand van de vraag kunnen wij beslissen om het aantal locaties uit te breiden naar 10 in de hoofdstad”, aldus Van Delft. Gebruikers van de dienst krijgen korting op de huur van een auto die op kan lopen tot 40 procent ten opzichte van de huur bij een bemande verhuurlocatie.