Leasing en verhuur

Laatste update:

Sixt: Europese vloot tegen 2030 voor 70 tot 90 procent elektrisch

Sixt wil het wagenpark versneld elektrificeren (foto: Shutterstock)

Ook investeert het verhuurbedrijf in eigen laadinfrastructuur.

Het wagenpark versneld elektrificeren, het opzetten van een eigen infrastructuur en uitbreiding van het mobiliteitsplatform Sixt One. Met deze maatregelen wil verhuurbedrijf Sixt sneller kunnen inspelen op de vraag naar slimme en meer duurzame mobiliteit, zo meldt het bedrijf, dat over de eerste zes maanden van dit jaar een recordwinst boekte. zes maanden van dit jaar een recordwinst boekte.

Betaalde EV-proefrit

Het streven is dat de Europese vloot van Sixt tegen 2030 voor 70 tot 90 procent is geëlektrificeerd. Het EV-aandeel in de wereldwijde vloot van Sixt zal eind 2023 waarschijnlijk uitkomen op 12 tot 15 procent. Om dat aandeel verder uit te breiden voegt het verhuurbedrijf voor het einde van dit jaar nog zo’n twintig nieuwe EV’s en plug-ins aan z’n assortiment toe. “Aangezien elke huur van een EV een betaalde proefrit is, zal Sixt het enthousiasme voor e-mobiliteit versnellen”, aldus Alexander Sixt, ceo van het bedrijf. Uit eigen onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat twee derde van de klanten het gebruik van een huurauto beschouwt als een goede kans om een elektrische auto te leren kennen. Voor meer dan 55 procent van de ondervraagde klanten is voorafgaand gebruik van een gehuurde EV zelfs heel belangrijk bij het nemen van een aankoopbeslissing.  

Ook gaat het bedrijf investeren in een eigen laadinfrastructuur: daar wordt voor de komende jaren 50 miljoen euro voor uitgetrokken. Daarnaast wil Sixt de app en het onderliggende mobiliteitsplatform Sixt One meer uitbouwen tot een hub voor allerlei diensten, waarin ook Six Charge geïntegreerd zal worden.  

Sixt: Europese vloot tegen 2030 voor 70 tot 90 procent elektrisch | Fleet&Mobility

Sixt: Europese vloot tegen 2030 voor 70 tot 90 procent elektrisch

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Sixt wil het wagenpark versneld elektrificeren (foto: Shutterstock)

Het wagenpark versneld elektrificeren, het opzetten van een eigen infrastructuur en uitbreiding van het mobiliteitsplatform Sixt One. Met deze maatregelen wil verhuurbedrijf Sixt sneller kunnen inspelen op de vraag naar slimme en meer duurzame mobiliteit, zo meldt het bedrijf, dat over de eerste zes maanden van dit jaar een recordwinst boekte. zes maanden van dit jaar een recordwinst boekte.

Betaalde EV-proefrit

Het streven is dat de Europese vloot van Sixt tegen 2030 voor 70 tot 90 procent is geëlektrificeerd. Het EV-aandeel in de wereldwijde vloot van Sixt zal eind 2023 waarschijnlijk uitkomen op 12 tot 15 procent. Om dat aandeel verder uit te breiden voegt het verhuurbedrijf voor het einde van dit jaar nog zo’n twintig nieuwe EV’s en plug-ins aan z’n assortiment toe. “Aangezien elke huur van een EV een betaalde proefrit is, zal Sixt het enthousiasme voor e-mobiliteit versnellen”, aldus Alexander Sixt, ceo van het bedrijf. Uit eigen onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat twee derde van de klanten het gebruik van een huurauto beschouwt als een goede kans om een elektrische auto te leren kennen. Voor meer dan 55 procent van de ondervraagde klanten is voorafgaand gebruik van een gehuurde EV zelfs heel belangrijk bij het nemen van een aankoopbeslissing.  

Ook gaat het bedrijf investeren in een eigen laadinfrastructuur: daar wordt voor de komende jaren 50 miljoen euro voor uitgetrokken. Daarnaast wil Sixt de app en het onderliggende mobiliteitsplatform Sixt One meer uitbouwen tot een hub voor allerlei diensten, waarin ook Six Charge geïntegreerd zal worden.