Gemiddelde huurtermijn in twee jaar verdubbeld

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

De gemiddelde huurtermijn voor auto’s en bestelwagens wordt steeds langer. Het aantal dagen dat een personenauto gemiddeld wordt verhuurd verdubbelde in twee jaar royaal, met name vanwege de gestegen animo voor shortlease – die hierin wordt meegerekend – maar ook door de lange levertijden op nieuwe auto’s. Verder groeide het aantal elektrische huurauto’s met 22 procent, wat komt door de groei van de totale huurvloot. Recent voegden Hertz en Sixt duizenden EV’s toe aan hun vloot.

Dat meldt de Bovag op basis van de publicatie Verhuur in Cijfers. De verhuurtermijn van een personenwagen steeg van 8,4 dagen (in 2020) naar 17,8 dagen gemiddeld in 2022. Van bestelauto’s en vrachtwagens is de verhuurtermijn nog nooit zo lang geweest, respectievelijk 13 dagen en 22,8 dagen gemiddeld. Ook toont de bezettingsgraad een opwaartse beweging. ‘De cijfers laten zien dat de coronadip achter ons ligt, de bezettingsgraad is weer op het niveau van 2019 en daarvoor’. Dat wil zeggen 70 procent voor personenauto’s (66 procent in 2020) en 72 procent voor bestelauto’s (63 procent in 2020).

Nederland telt 1.551 vestigingen die verhuur en/of shortlease aanbieden. Samen zijn deze vestigingen goed voor zo’n 64.700 personenauto’s en 20.500 bestelauto’s. 

Gemiddelde huurtermijn in twee jaar verdubbeld | Fleet&Mobility

Gemiddelde huurtermijn in twee jaar verdubbeld

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

De gemiddelde huurtermijn voor auto’s en bestelwagens wordt steeds langer. Het aantal dagen dat een personenauto gemiddeld wordt verhuurd verdubbelde in twee jaar royaal, met name vanwege de gestegen animo voor shortlease – die hierin wordt meegerekend – maar ook door de lange levertijden op nieuwe auto’s. Verder groeide het aantal elektrische huurauto’s met 22 procent, wat komt door de groei van de totale huurvloot. Recent voegden Hertz en Sixt duizenden EV’s toe aan hun vloot.

Dat meldt de Bovag op basis van de publicatie Verhuur in Cijfers. De verhuurtermijn van een personenwagen steeg van 8,4 dagen (in 2020) naar 17,8 dagen gemiddeld in 2022. Van bestelauto’s en vrachtwagens is de verhuurtermijn nog nooit zo lang geweest, respectievelijk 13 dagen en 22,8 dagen gemiddeld. Ook toont de bezettingsgraad een opwaartse beweging. ‘De cijfers laten zien dat de coronadip achter ons ligt, de bezettingsgraad is weer op het niveau van 2019 en daarvoor’. Dat wil zeggen 70 procent voor personenauto’s (66 procent in 2020) en 72 procent voor bestelauto’s (63 procent in 2020).

Nederland telt 1.551 vestigingen die verhuur en/of shortlease aanbieden. Samen zijn deze vestigingen goed voor zo’n 64.700 personenauto’s en 20.500 bestelauto’s.