Leasing en verhuur

Laatste update:

Sixt voegt duizenden BYD EV’s toe aan Europese vloot

De eerste leveringen worden verwacht in het vierde kwartaal van 2022 (foto: Shutterstock)

Het gaat om 100 duizend stuks gedurende de aankomende zes jaar. 

BYD heeft voor de Europese markt een overeenkomst gesloten met autoverhuurbedrijf Sixt. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het is het begin van een samenwerking op lange termijn om de invoering van elektrische mobiliteit binnen Sixt te versnellen. De eerste volledig elektrische auto’s van BYD zullen vanaf het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn voor klanten van Sixt.

De samenwerking omvat een eerste bestelling van Sixt van enkele duizenden volledig elektrische auto’s van BYD, met de eerste leveringen in het vierde kwartaal van 2022. De verwachting is dat deze voorlopige bestelling door Sixt verder zal worden aangevuld met nog eens 100 duizend EV’s van BYD in de komende zes jaar. 

BYD Atto 3

Tot de eerste Sixt-klanten die dit jaar kennismaken met de volledig elektrische BYD-modellen behoren klanten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Te beginnen met de BYD Atto 3. Michael Shu, general manager en managing director, BYD Europe and International Cooperation Division: “Samenwerkingsverbanden zijn een kernonderdeel van de bedrijfsstrategie van BYD. We zijn verheugd om een samenwerking aan te gaan met Sixt.”

Sixt voegt duizenden BYD EV’s toe aan Europese vloot | Fleet&Mobility

Sixt voegt duizenden BYD EV’s toe aan Europese vloot

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De eerste leveringen worden verwacht in het vierde kwartaal van 2022 (foto: Shutterstock)

BYD heeft voor de Europese markt een overeenkomst gesloten met autoverhuurbedrijf Sixt. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het is het begin van een samenwerking op lange termijn om de invoering van elektrische mobiliteit binnen Sixt te versnellen. De eerste volledig elektrische auto’s van BYD zullen vanaf het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn voor klanten van Sixt.

De samenwerking omvat een eerste bestelling van Sixt van enkele duizenden volledig elektrische auto’s van BYD, met de eerste leveringen in het vierde kwartaal van 2022. De verwachting is dat deze voorlopige bestelling door Sixt verder zal worden aangevuld met nog eens 100 duizend EV’s van BYD in de komende zes jaar. 

BYD Atto 3

Tot de eerste Sixt-klanten die dit jaar kennismaken met de volledig elektrische BYD-modellen behoren klanten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Te beginnen met de BYD Atto 3. Michael Shu, general manager en managing director, BYD Europe and International Cooperation Division: “Samenwerkingsverbanden zijn een kernonderdeel van de bedrijfsstrategie van BYD. We zijn verheugd om een samenwerking aan te gaan met Sixt.”