Leasing en verhuur

Laatste update:

Hertz bestelt 100 duizend Tesla’s voor uitbreiding VS

Hertz bestelt 100 duizend Tesla's voor uitbreiding EV-vloot in de VS. (Foto: Hertz)

Verhuurbedrijf Hertz heeft 100 duizend Tesla’s besteld en wil daarmee de verhuurvloot in de Verenigde Staten verder elektrificeren. Zo kondigt het bedrijf vandaag aan. Ook gaat het verhuurbedrijf investeren in de oplaadinfrastructuur.

Het is de bedoeling dat de 100 duizend Tesla’s de komende 14 maanden worden uitgeleverd in de VS en een beperkt aantal grote steden in Europa. De Tesla-order heeft een waarde van 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro). Tegelijkertijd zegt Hertz laadfaciliteiten te installeren op de diverse vestigingen in de VS en Europa.

Mainstream

“Het nieuwe Hertz loopt voorop als mobiliteitsbedrijf. Te beginnen met de grootste EV-vloot in Noord Amerika en de belofte om onze EV-vloot te laten groeien”, aldus Mark Fields, interim ceo bij Hertz. Volgens Fields zijn elektrische auto’s nu mainstream: “De stijgende wereldwijde vraag en interesse naar EV’s is nog maar net begonnen.”  Naar eigen zeggen was Hertz in 2011 het eerste verhuurbedrijf dat EV’s opnam in zijn vloot.

Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.  

Hertz bestelt 100 duizend Tesla’s voor uitbreiding VS | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Hertz bestelt 100 duizend Tesla’s voor uitbreiding VS

Hertz bestelt 100 duizend Tesla's voor uitbreiding EV-vloot in de VS. (Foto: Hertz)

Verhuurbedrijf Hertz heeft 100 duizend Tesla’s besteld en wil daarmee de verhuurvloot in de Verenigde Staten verder elektrificeren. Zo kondigt het bedrijf vandaag aan. Ook gaat het verhuurbedrijf investeren in de oplaadinfrastructuur.

Het is de bedoeling dat de 100 duizend Tesla’s de komende 14 maanden worden uitgeleverd in de VS en een beperkt aantal grote steden in Europa. De Tesla-order heeft een waarde van 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro). Tegelijkertijd zegt Hertz laadfaciliteiten te installeren op de diverse vestigingen in de VS en Europa.

Mainstream

“Het nieuwe Hertz loopt voorop als mobiliteitsbedrijf. Te beginnen met de grootste EV-vloot in Noord Amerika en de belofte om onze EV-vloot te laten groeien”, aldus Mark Fields, interim ceo bij Hertz. Volgens Fields zijn elektrische auto’s nu mainstream: “De stijgende wereldwijde vraag en interesse naar EV’s is nog maar net begonnen.”  Naar eigen zeggen was Hertz in 2011 het eerste verhuurbedrijf dat EV’s opnam in zijn vloot.

Als gevolg van de coronacrisis kwam het Amerikaanse Hertz vorig jaar in slecht weer terecht en vroeg surseance van betaling aan in de VS.