Leasing en verhuur

‘Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld’

Foto: Shutterstock

In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van rederij FerryGogo, die de prijzen heeft vergeleken in veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en havensteden, waar ook veerboten aanmeren.

Kostte het huren van een kleine auto in 2018 nog gemiddeld 48 euro, in 2022 ging het al om 111 euro per dag. Het huren van een auto is in Dublin (Ierland) en Belfast (Noord-Ierland) met gemiddeld 173 euro per dag het duurst en in Hamburg het goedkoopst met 68 euro per dag. 

In Amsterdam en Rotterdam was je in 2022 rond de 120 euro en 106 euro kwijt voor een kleine huurauto, dit was in 2018 nog gemiddeld 46 en 41 euro per dag.  In het onderzoek is gekeken naar de gemiddelde prijs per dag van een (kleine) huurauto in het hoogseizoen.

Lees meer op Automotive-online,nl.

‘Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld’ | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

‘Gemiddelde prijs kleine huurauto ruim verdubbeld’

Foto: Shutterstock

In de laatste vijf jaar is de gemiddelde prijs van een kleine huurauto gestegen met 132 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van rederij FerryGogo, die de prijzen heeft vergeleken in veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en havensteden, waar ook veerboten aanmeren.

Kostte het huren van een kleine auto in 2018 nog gemiddeld 48 euro, in 2022 ging het al om 111 euro per dag. Het huren van een auto is in Dublin (Ierland) en Belfast (Noord-Ierland) met gemiddeld 173 euro per dag het duurst en in Hamburg het goedkoopst met 68 euro per dag. 

In Amsterdam en Rotterdam was je in 2022 rond de 120 euro en 106 euro kwijt voor een kleine huurauto, dit was in 2018 nog gemiddeld 46 en 41 euro per dag.  In het onderzoek is gekeken naar de gemiddelde prijs per dag van een (kleine) huurauto in het hoogseizoen.

Lees meer op Automotive-online,nl.