Betalen vanuit de connected Seat

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is vandaag bekend gemaakt op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Autofabrikant Seat en technologiereus Samsung hebben al vaker samengewerkt. Sap is echter nieuw en het doel van de alliantie is gebruikers op de weg veilig en verbonden te houden.

Als voorbeeld wordt op het MWC een app genoemd waarmee je een parkeerplek kunt reserveren en de parkeerkosten vervolgens kunt betalen zonder de auto te verlaten. Dat systeem is gebaseerd op het Samsung Pay-platform dat operationeel is in Zuid-Korea en de VS. De verwachting is dat het de komende maanden ook in Europa wordt gelanceerd.

Ook kan via een Seat-app met vingerafdrukherkenning een parkeerplek gereserveerd worden. Het navigatiesysteem begeleidt de bestuurder dan naar de bestemming waar de slagboom automatisch omhoog gaat wanneer de auto nadert. En er wordt betaald via de app.

Virtuele sleutelkopie
Het met de smartphone openen van de auto, aanzetten van de airco en openen en sluiten van de ramen kan al een een tijdje, binnenkort kan ook goedkeuring worden verleend aan een andere persoon om de auto te gebruiken. Zonder dat er een sleutel uitgewisseld hoeft te worden, ook wanneer die personen op verschillende locaties zijn. Via de smartphone kan een virtuele kopie van de digitale sleutel van de auto naar andermans smartphone of ander mobiele apparaat worden verstuurd. Er kan ook – desgewenst – een tijdslimiet op het gebruik van de digitale sleutel worden gezet.

Vorige week maakte ook Volvo bekend de fysieke sleutel te verruilen voor een digitaal exemplaar.

Daarnaast is de My Seat App gepresenteerd, waarmee onder andere op afstand huishoudelijke apparaten bediend kunnen worden. 

Betalen vanuit de connected Seat | Fleet&Mobility

Betalen vanuit de connected Seat

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is vandaag bekend gemaakt op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Autofabrikant Seat en technologiereus Samsung hebben al vaker samengewerkt. Sap is echter nieuw en het doel van de alliantie is gebruikers op de weg veilig en verbonden te houden.

Als voorbeeld wordt op het MWC een app genoemd waarmee je een parkeerplek kunt reserveren en de parkeerkosten vervolgens kunt betalen zonder de auto te verlaten. Dat systeem is gebaseerd op het Samsung Pay-platform dat operationeel is in Zuid-Korea en de VS. De verwachting is dat het de komende maanden ook in Europa wordt gelanceerd.

Ook kan via een Seat-app met vingerafdrukherkenning een parkeerplek gereserveerd worden. Het navigatiesysteem begeleidt de bestuurder dan naar de bestemming waar de slagboom automatisch omhoog gaat wanneer de auto nadert. En er wordt betaald via de app.

Virtuele sleutelkopie
Het met de smartphone openen van de auto, aanzetten van de airco en openen en sluiten van de ramen kan al een een tijdje, binnenkort kan ook goedkeuring worden verleend aan een andere persoon om de auto te gebruiken. Zonder dat er een sleutel uitgewisseld hoeft te worden, ook wanneer die personen op verschillende locaties zijn. Via de smartphone kan een virtuele kopie van de digitale sleutel van de auto naar andermans smartphone of ander mobiele apparaat worden verstuurd. Er kan ook – desgewenst – een tijdslimiet op het gebruik van de digitale sleutel worden gezet.

Vorige week maakte ook Volvo bekend de fysieke sleutel te verruilen voor een digitaal exemplaar.

Daarnaast is de My Seat App gepresenteerd, waarmee onder andere op afstand huishoudelijke apparaten bediend kunnen worden.