Louwman lanceert reiskosten-app Freddi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Met deze app kunnen mkb-bedrijven de administratie van hun reiskosten en de opgave aan de Belastingdienst regelen. De basis van de app is Reisbalans, een systeem met ruim 150.000 gebruikers. Fiscalist Heleen Elberts gaat in haar column dieper in op de controlemethoden van de Belastingdienst.

Vanaf 2022 zijn de regels voor belastingvrije reiskostenvergoeding veranderd. Zo mogen bedrijven alleen nog daadwerkelijk gemaakte reizen vergoeden. “We zagen een probleem ontstaan met de wijziging in wetgeving, merkten dat de markt hier nog geen antwoord op had en bedachten een oplossing”, zegt initiatiefnemer Maarten Appelo. “Vooral voor het mkb, grofweg tussen de 10 en 100 medewerkers, ontstaat een groot probleem door de veranderende wetgeving. Je kunt een flinke naheffing krijgen tot wel duizenden euro’s als de reiskostenadministratie niet klopt. Door de samenwerking met Mobility Invest Group (MIG) konden we met de kennis van Reisbalans een gebruiksvriendelijke app maken. Je registreert in twee tikken een standaardroute voor woon-werkverkeer of een thuiswerkdag. Of je laat eenvoudig via GPS de route vastleggen die deze automatisch declareert. Deze combinatie van functionaliteiten is uniek en is door de wetswijzingen versneld ontwikkeld.”

Louwman profileert zich steeds nadrukkelijker als mobiliteitsbedrijf, zo kocht het vorig jaar verhuurketen Autohopper.

Louwman lanceert reiskosten-app Freddi | Fleet&Mobility

Louwman lanceert reiskosten-app Freddi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Met deze app kunnen mkb-bedrijven de administratie van hun reiskosten en de opgave aan de Belastingdienst regelen. De basis van de app is Reisbalans, een systeem met ruim 150.000 gebruikers. Fiscalist Heleen Elberts gaat in haar column dieper in op de controlemethoden van de Belastingdienst.

Vanaf 2022 zijn de regels voor belastingvrije reiskostenvergoeding veranderd. Zo mogen bedrijven alleen nog daadwerkelijk gemaakte reizen vergoeden. “We zagen een probleem ontstaan met de wijziging in wetgeving, merkten dat de markt hier nog geen antwoord op had en bedachten een oplossing”, zegt initiatiefnemer Maarten Appelo. “Vooral voor het mkb, grofweg tussen de 10 en 100 medewerkers, ontstaat een groot probleem door de veranderende wetgeving. Je kunt een flinke naheffing krijgen tot wel duizenden euro’s als de reiskostenadministratie niet klopt. Door de samenwerking met Mobility Invest Group (MIG) konden we met de kennis van Reisbalans een gebruiksvriendelijke app maken. Je registreert in twee tikken een standaardroute voor woon-werkverkeer of een thuiswerkdag. Of je laat eenvoudig via GPS de route vastleggen die deze automatisch declareert. Deze combinatie van functionaliteiten is uniek en is door de wetswijzingen versneld ontwikkeld.”

Louwman profileert zich steeds nadrukkelijker als mobiliteitsbedrijf, zo kocht het vorig jaar verhuurketen Autohopper.