Onderzoek naar EV-accu’s voor opslag

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het project Recharge worden de accu’s van einde-leven-auto’s ingezameld en geplaatst in een ‘power tower’. Hierin kunnen de overschotten uit zonne- en windenergie tijdelijk worden opgeslagen of spanningspieken worden afgevlakt. Het onderzoek wordt landelijk uitgevoerd en brengt ook in kaart of ev-accu’s onderdeel van de opslag kunnen uitmaken.

De bedrijven verwachten de uitkomsten van de studie aan het einde van het jaar bekend te kunnen maken. Er wordt gekeken naar de technologische, juridische, organisatorische en economische haalbaarheid van het integreren van autoaccu’s in de energieketen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt het onderzoek met een subsidie.

Onderzoek naar EV-accu’s voor opslag | Fleet&Mobility

Onderzoek naar EV-accu’s voor opslag

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het project Recharge worden de accu’s van einde-leven-auto’s ingezameld en geplaatst in een ‘power tower’. Hierin kunnen de overschotten uit zonne- en windenergie tijdelijk worden opgeslagen of spanningspieken worden afgevlakt. Het onderzoek wordt landelijk uitgevoerd en brengt ook in kaart of ev-accu’s onderdeel van de opslag kunnen uitmaken.

De bedrijven verwachten de uitkomsten van de studie aan het einde van het jaar bekend te kunnen maken. Er wordt gekeken naar de technologische, juridische, organisatorische en economische haalbaarheid van het integreren van autoaccu’s in de energieketen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt het onderzoek met een subsidie.