Deelscooter rukt op in Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Berlijn zijn sinds kort 200 elektrische deelscooters beschikbaar. Het project is een initiatief van Bosch, samen met de Taiwanese fabrikant van ‘smartscooters’ Gogora. De scooters zijn voorzien van tal van sensoren om het gebruik vast te leggen. De accu’s kunnen wanneer ze leeg zijn bij wisselstations worden omgeruild. Het huren van de scooter kan eenvoudig via een app.

Onlangs werd in Eindhoven Mobility-S gelanceerd, waarbij alle vervoersvormen aan elkaar worden geknoopt. Daar maakt ook de scooter onderdeel van uit.

In Parijs startte het bedrijf Cityscoot eerder dit jaar ook al met een deelsysteem voor e-scooters. Het is de bedoeling dat Parijs de beschikking krijgt over zo’n duizend deelscooters. Verder staat er in Brussel een deelscootersysteem op stapel. Het plan is om dit najaar te beginnen met een stuk of twintig voertuigen. Als de pilot slaagt staat mogelijk uitbreiding naar Antwerpen op het programma.

Deelscooter rukt op in Europa | Fleet&Mobility

Deelscooter rukt op in Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Berlijn zijn sinds kort 200 elektrische deelscooters beschikbaar. Het project is een initiatief van Bosch, samen met de Taiwanese fabrikant van ‘smartscooters’ Gogora. De scooters zijn voorzien van tal van sensoren om het gebruik vast te leggen. De accu’s kunnen wanneer ze leeg zijn bij wisselstations worden omgeruild. Het huren van de scooter kan eenvoudig via een app.

Onlangs werd in Eindhoven Mobility-S gelanceerd, waarbij alle vervoersvormen aan elkaar worden geknoopt. Daar maakt ook de scooter onderdeel van uit.

In Parijs startte het bedrijf Cityscoot eerder dit jaar ook al met een deelsysteem voor e-scooters. Het is de bedoeling dat Parijs de beschikking krijgt over zo’n duizend deelscooters. Verder staat er in Brussel een deelscootersysteem op stapel. Het plan is om dit najaar te beginnen met een stuk of twintig voertuigen. Als de pilot slaagt staat mogelijk uitbreiding naar Antwerpen op het programma.