Kamer wil strengere aanpak deelscooter

Redactie Redactie
• Laatste update:
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan.
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan. (Foto: Shutterstock)

Het debat over de deelscooters werd aangezwendeld door Stieneke van der Graaf (Christenunie) tijdens de behandeling van de begroting voor Infrastructuur en Waterstaat. “Een andere vorm van onnodige consumptie is de deelscooter, of eigenlijk de huurscooter. Je betaalt er immers gewoon voor. Ze zijn niet duurzaam, concurreren met de fiets, leiden tot verkeersonveiligheid en worden overal op straat, zelfs op blindengeleidestroken, geparkeerd. De ChristenUnie wil dat een halt toeroepen. Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan. Een handelingskader voor gemeenten en meer afstemming tussen gemeenten kan daarin soelaas bieden. Herkent de staatssecretaris die enorme overlast en wat is zij bereid daartegen te doen?”, stelde zij volgens het stenoverslag van het debat.

Van der Graaf zal tijdens de verdere behandeling samen met VVD-collega Daniel Koerhuis een motie indienen. Zij willen dat het Rijk gemeenten gaat helpen om de strijd aan te gaan met de overlast van lukraak geparkeerde deelscooters. Ook wil de Kamer onderzoeken of er voor het plaatsen van deelscooters op gemeentegrond een belasting kan komen, zoals die nu ook al bestaat voor bijvoorbeeld bedrijven met lichtreclames en horeca met een terras, meldt het AD.

Go Sharing heeft begin november aangekondigd dat zijn scooters verdwijnen uit 32 gemeenten.

Kamer wil strengere aanpak deelscooter | Fleet&Mobility

Kamer wil strengere aanpak deelscooter

Redactie Redactie
• Laatste update:
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan.
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan. (Foto: Shutterstock)

Het debat over de deelscooters werd aangezwendeld door Stieneke van der Graaf (Christenunie) tijdens de behandeling van de begroting voor Infrastructuur en Waterstaat. “Een andere vorm van onnodige consumptie is de deelscooter, of eigenlijk de huurscooter. Je betaalt er immers gewoon voor. Ze zijn niet duurzaam, concurreren met de fiets, leiden tot verkeersonveiligheid en worden overal op straat, zelfs op blindengeleidestroken, geparkeerd. De ChristenUnie wil dat een halt toeroepen. Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan. Een handelingskader voor gemeenten en meer afstemming tussen gemeenten kan daarin soelaas bieden. Herkent de staatssecretaris die enorme overlast en wat is zij bereid daartegen te doen?”, stelde zij volgens het stenoverslag van het debat.

Van der Graaf zal tijdens de verdere behandeling samen met VVD-collega Daniel Koerhuis een motie indienen. Zij willen dat het Rijk gemeenten gaat helpen om de strijd aan te gaan met de overlast van lukraak geparkeerde deelscooters. Ook wil de Kamer onderzoeken of er voor het plaatsen van deelscooters op gemeentegrond een belasting kan komen, zoals die nu ook al bestaat voor bijvoorbeeld bedrijven met lichtreclames en horeca met een terras, meldt het AD.

Go Sharing heeft begin november aangekondigd dat zijn scooters verdwijnen uit 32 gemeenten.