Taxi-startup Zoox ontslaat oprichter

Maarten Maarten
• Laatste update:
Zoox wil binnen twee jaar een zelfrijdende taxi produceren (foto: Zoox)

Het Amerikaanse Zoox, ontwikkelaar van zelfrijdende taxi’s, heeft ceo Tim Kentley-Klay ontslagen. Het bedrijf haalde enkele weken geleden nog 500 miljoen dollar op bij beleggers. Zoox is een start-up die werkt aan zelfrijdende taxi’s. Het bedrijf doet het goed en wordt, volgens het FD, gewaardeerd op 3,2 miljard dollar en wist ontwikkelaars weg te lokken bij Apple en Tesla. Het bedrijf wil in 2020 een geheel zelf ontwikkelde taxi op de markt brengen. Die wordt niet verkocht, maar gebruikt om een taxidienst op te zetten.

Ceo Tim Kentley-Klay, mede-oprichter van het bedrijf, laat via Twitter weten dat hij ‘zonder waarschuwing, reden of recht om te antwoorden’ is ontslagen door het bestuur. Hij verwijt de bestuursleden een angstige koers te varen die teveel is gericht op korte termijn inkomsten.

De andere oprichter van het bedrijf, Jesse Levinson, blijft volgens het FD wel bij het bedrijf.

Het bestuur van Zoox heeft nog niet gereageerd.

Zoox is één van de diverse partijen die werken aan een autonoom rijdende taxidienst. Ook Google (Waymo) en Uber werken aan zo’n taxi, maar die hebben de plannen om daar zelf een auto voor te ontwikkelen laten varen. 

Taxi-startup Zoox ontslaat oprichter | Fleet&Mobility

Taxi-startup Zoox ontslaat oprichter

Maarten Maarten
• Laatste update:
Zoox wil binnen twee jaar een zelfrijdende taxi produceren (foto: Zoox)

Het Amerikaanse Zoox, ontwikkelaar van zelfrijdende taxi’s, heeft ceo Tim Kentley-Klay ontslagen. Het bedrijf haalde enkele weken geleden nog 500 miljoen dollar op bij beleggers. Zoox is een start-up die werkt aan zelfrijdende taxi’s. Het bedrijf doet het goed en wordt, volgens het FD, gewaardeerd op 3,2 miljard dollar en wist ontwikkelaars weg te lokken bij Apple en Tesla. Het bedrijf wil in 2020 een geheel zelf ontwikkelde taxi op de markt brengen. Die wordt niet verkocht, maar gebruikt om een taxidienst op te zetten.

Ceo Tim Kentley-Klay, mede-oprichter van het bedrijf, laat via Twitter weten dat hij ‘zonder waarschuwing, reden of recht om te antwoorden’ is ontslagen door het bestuur. Hij verwijt de bestuursleden een angstige koers te varen die teveel is gericht op korte termijn inkomsten.

De andere oprichter van het bedrijf, Jesse Levinson, blijft volgens het FD wel bij het bedrijf.

Het bestuur van Zoox heeft nog niet gereageerd.

Zoox is één van de diverse partijen die werken aan een autonoom rijdende taxidienst. Ook Google (Waymo) en Uber werken aan zo’n taxi, maar die hebben de plannen om daar zelf een auto voor te ontwikkelen laten varen.