ANWB: meeste bestelautobanden scoren slecht

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Bestelautobanden scoren slecht in test ANWB. (Foto: Shutterstock)

Een meerderheid van de bestelautobanden komt slecht uit de zomerbandentest van de ANWB, zo meldt de organisatie vandaag. Niet één band scoort goed. Slechts vijf van de zestien geteste banden halen een voldoende. Van de overige elf banden presteren er twee matig en negen zelfs slecht. De ANWB, dat de maat 215/65 R16C testte, zegt zich zorgen te maken, zeker nu het aantal busjes in woonwijken toeneemt en er bijna één miljoen bestelbusjes rondrijden.

Het is voor het eerst dat er banden voor bestelauto’s door de consumentenorganisatie zijn getest. Behalve voor bestelauto’s, wordt deze bandenmaat ook gebruikt voor personenbusjes en campers. ANWB test ieder jaar zomer- en winterbanden.

Lees meer hierover op Automotive Management.

ANWB: meeste bestelautobanden scoren slecht | Fleet&Mobility

ANWB: meeste bestelautobanden scoren slecht

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Bestelautobanden scoren slecht in test ANWB. (Foto: Shutterstock)

Een meerderheid van de bestelautobanden komt slecht uit de zomerbandentest van de ANWB, zo meldt de organisatie vandaag. Niet één band scoort goed. Slechts vijf van de zestien geteste banden halen een voldoende. Van de overige elf banden presteren er twee matig en negen zelfs slecht. De ANWB, dat de maat 215/65 R16C testte, zegt zich zorgen te maken, zeker nu het aantal busjes in woonwijken toeneemt en er bijna één miljoen bestelbusjes rondrijden.

Het is voor het eerst dat er banden voor bestelauto’s door de consumentenorganisatie zijn getest. Behalve voor bestelauto’s, wordt deze bandenmaat ook gebruikt voor personenbusjes en campers. ANWB test ieder jaar zomer- en winterbanden.

Lees meer hierover op Automotive Management.