Infrastructuur Overig

Ook afgelopen kwartaal weer meer files

Foto: Shutterstock

Vooral de ochtendspits werd zwaarder. Op 22 januari werd een record gebroken toen er 2.287 kilometer aan files stond. 

Filezwaarte is een maat die de ANWB hanteert en die wordt gevormd door het aantal files keer de duur. Deze neemt sinds 2017 sterk toe, het afgelopen jaar 20 procent. Afgelopen kwartaal is de filezwaarte op A- en N-wegen 7 procent toegenomen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018, meldt de ANWB. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag ondervonden weggebruikers meer oponthoud. 

De filezwaarte in de ochtendspits nam met 13 procent toe en in de avondspits met ruim 8 procent. Vooral in februari ondervond het verkeer fors meer hinder in vergelijking met vorig jaar. De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder. Het verkeer kwam daar volledig tot stilstand met een filerecord van 2.287 kilometer tot gevolg.

Aan top in de ochtendspits staan de A16 Breda-Rotterdam, de A27 Breda-Utrecht en de A2 Maastricht-Eindhoven. In de avondspits heeft de A27 Utrecht-Breda de meeste files, gevolgd door de A4 Amsterdam-Den Haag en de A4 Den Haag-Rotterdam. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Ook afgelopen kwartaal weer meer files | Fleet&Mobility
Infrastructuur Overig

Ook afgelopen kwartaal weer meer files

Foto: Shutterstock

Vooral de ochtendspits werd zwaarder. Op 22 januari werd een record gebroken toen er 2.287 kilometer aan files stond. 

Filezwaarte is een maat die de ANWB hanteert en die wordt gevormd door het aantal files keer de duur. Deze neemt sinds 2017 sterk toe, het afgelopen jaar 20 procent. Afgelopen kwartaal is de filezwaarte op A- en N-wegen 7 procent toegenomen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018, meldt de ANWB. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag ondervonden weggebruikers meer oponthoud. 

De filezwaarte in de ochtendspits nam met 13 procent toe en in de avondspits met ruim 8 procent. Vooral in februari ondervond het verkeer fors meer hinder in vergelijking met vorig jaar. De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder. Het verkeer kwam daar volledig tot stilstand met een filerecord van 2.287 kilometer tot gevolg.

Aan top in de ochtendspits staan de A16 Breda-Rotterdam, de A27 Breda-Utrecht en de A2 Maastricht-Eindhoven. In de avondspits heeft de A27 Utrecht-Breda de meeste files, gevolgd door de A4 Amsterdam-Den Haag en de A4 Den Haag-Rotterdam. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten