Green Scorecard van ALD Automotive laat zien wat een duurzaam wagenpark kost

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(foto: ALD Automotive)

De Green Scorecard is een tool die de Total Cost of Ownership (TCO) aangeeft en daarbij verschillende aandrijflijnen (benzine, diesel, PHEV en EV) voor verschillende functiegroepen van de werknemers met elkaar vergelijkt. Door groene alternatieven per categorie naast elkaar te zetten, verschijnt automatisch de CO2-besparing gekoppeld aan de TCO van de specifieke keuze. Zo komen organisaties te weten wat voor hen de beste voertuig- en brandstofkeuzes zijn.

Berekeningen vaak complex

“TCO-berekeningen zijn vaak complex, de Green Scorecard maakt het wagenparkbeheerders een stuk makkelijker door vanuit de grote database, die voortdurend bijgewerkt en aangevuld wordt, zowel theoretische als realistische brandstof en energie-berekeningen voor passagiersauto’s en bedrijfswagens te doen”, legt Lonneke van der Horst, marketing en strategy director van ALD Automotive uit.

Naast Nederland is de Green Scorecard ook beschikbaar in Frankrijk met de ambitie tot uitrol in steeds meer landen.

Leaseplan is eerder dit jaar overgenomen door ALD Automotive.