Go4mvo maakt wagenparken groener

Redactie Redactie

Het gaat om een apparaatje van Harvest Automotive dat de toevoer van de verbrandingslucht beïnvloedt, een bijbehorende aanpassing van de software voor het motormanagement en een elektronisch bandenspanningcontrolesysteem (tpms). “De techniek zorgt voor een hoger koppel bij lagere toerentallen. Berijders kunnen daarmee eerder schakelen. Dat is gunstig voor het verbruik”, legt dga Jan van Mannekes uit. “En zuiniger rijden is ook groener rijden.” Hoewel Van Mannekes Kia-dealer is, voert het bedrijf de werkzaamheden uit bij alle merken en modellen.

Het Go4mvo-programma is een initiatief van Perfecqt in Zoetermeer. “Wij vergroenen wagenparken. Dat gebeurt deels door technische aanpassingen en deels door middel van rijvaardigheidstrainingen. Alles bij elkaar kunnen we zo het doorsnee verbruik met 10 tot 12% terugdringen”, zegt directeur Olaf Reinhard van Perfecqt. Om het effect op peil te houden, worden de berijders en de voertuigen gemonitord. “We doen dit nu drie jaar. In die periode zijn er tussen de 600 en 700 auto’s aangepast. Op basis daarvan kan ik onze claim met statistische gegevens onderbouwen.”

Van Mannekes is nog geen Bovag Duurzaam Erkend dealer, maar dat wil hij wel  worden: “MVO wordt steeds belangrijker. Dat zie je overal om je heen”.