Amsterdam tweede op mondiale ranglijst duurzame mobiliteit

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De snelheid waarmee je de stad doorkruist wordt gezien als een plus.
De snelheid waarmee je de stad doorkruist wordt gezien als een plus. (Foto: Shutterstock)

Amsterdam staat op de tweede plaats op de Urban Mobility Readiness Index. Op de eerste plaats van staat Singapore, Londen is als derde geëindigd.Amsterdam staat ook in de top 20 van duurste OV-steden ter wereld.

De index is opgesteld door het internationale onderzoeksbureau Oliver Wyman, waarvoor werd samengewerkt met de Universiteit van Californië. Wereldwijd zijn grote steden vergeleken op het gebied van leefbaarheid, infrastructuur en groene innovatie.

Vergelijkbare problemen

Hoewel geen twee steden hetzelfde zijn, hebben ze wel vaak te maken met vergelijkbare problemen. Denk daarbij aan congestie, luchtvervuiling of een falende infrastructuur, stelt Oliver Wyman. Het economische lot van steden in de toekomst hangt volgens het onderzoeksbureau af van het vermogen om dit soort mobiliteitsproblemen om te buigen in kansen en oplossingen.

Bekijk de volledige ranglijst hier.