Ecomobiel focust op groen en geld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op 9 oktober: ‘Ademen doen we samen’ en ‘Duurzame mobiliteit voor ondernemers’.

Organisator Wendy van de Geijn over het programma: “We laten veel geslaagde business cases zien met daarin de geleerde lessen en do’s en don’ts. Ondernemers vertellen hoe je succesvol kunt zijn met een elektrische taxi, maar net zo goed op gas. En Rijkswaterstaat geeft praktijktips over het succesvol managen van verandering bij de invoer van elektrisch vervoer.”

Het seminar ‘Auto van de zaak, wie is de baas?’ gaat in op mogelijke veranderingen in wagenparkbeheer, waarbij niet de auto’s maar mobiliteitsoplossingen het uitgangspunt vormen.

In het programma ‘Groen is poen’ worden praktijkcases gepresenteerd waarbij de investering in duurzame mobiliteit zich inmiddels heeft terugverdiend, door kostenbesparing, maar ook door het aantrekken van nieuwe klanten die een groene leverancier zochten. Verhuizers, vervoerder en een vrachtfietsondernemer vertellen hun verhaal.

‘Ademen doen we samen’ sluit aan op de problematiek op het gebied van luchtkwaliteit in de grote steden. De samenwerking met het Longfonds geeft overheden en ondernemers tips & tricks over hoe zij kunnen bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Het seminar ‘Duurzame mobiliteit voor ondernemers’ gaat over duurzame mobiliteit in de praktijk, waarbij de toehoorders praktische tips krijgen en ervaringen uit verschillende branches worden gedeeld.

Deelnemers
Inmiddels hebben zich 103 standhouders aangemeld voor Ecomobiel, waarmee de beurs voor tachtig procent vol is. Een van de dealnemers is Tesla met de Model S Driving Experience. Bezoekers kunnen zich via de website van Ecomobiel aanmelden. Met voorinschrijving is bezoek gratis, aan de deur kost entree 25 euro.