Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Ecomobiel stippelt de route naar zero emission uit

Sinds de start van Ecomobiel in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland. (Foto: Shutterstock)

Ecomobiel vindt dit jaar plaats op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Net als afgelopen jaren wordt de beurs gecombineerd met de Vakbeurs Energie: een platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing.

Onder de noemer ‘Towards zero emission’ brengt de organisatie fleet- en mobiliteitsmanagers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Organisator 54events ziet veel redenen om editie 10 van Ecomobiel het thema ‘Towards Zero Emission’ mee te geven: Thema’s als de last mile, carsharing, duurzame stadsdistributie en smart mobility staan volop in de belangstelling en recent onderzoek toont aan dat milieuzones goed werken, meldt de organisatie. Sinds de start van Ecomobiel in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland.

Het streven naar zero emission is volgens 54events het gevolg van een onomkeerbare trend: EV’s en laadinfrastructuur zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met energieopslag en balans in het elektriciteitsnetwerk en ook waterstof staat weer flink in de belangstelling, als opslagmedium voor elektriciteit én als brandstof.

Vorig jaar trok Ecomobiel ruim 5.000 bezoekers. Deze week opent de bezoekersregistratie voor de editie van dit jaar.

Fleet&Mobility is mediapartner van Ecomobiel.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Ecomobiel stippelt de route naar zero emission uit | Fleet&Mobility

Ecomobiel stippelt de route naar zero emission uit

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Sinds de start van Ecomobiel in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland. (Foto: Shutterstock)

Onder de noemer ‘Towards zero emission’ brengt de organisatie fleet- en mobiliteitsmanagers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Organisator 54events ziet veel redenen om editie 10 van Ecomobiel het thema ‘Towards Zero Emission’ mee te geven: Thema’s als de last mile, carsharing, duurzame stadsdistributie en smart mobility staan volop in de belangstelling en recent onderzoek toont aan dat milieuzones goed werken, meldt de organisatie. Sinds de start van Ecomobiel in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland.

Het streven naar zero emission is volgens 54events het gevolg van een onomkeerbare trend: EV’s en laadinfrastructuur zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met energieopslag en balans in het elektriciteitsnetwerk en ook waterstof staat weer flink in de belangstelling, als opslagmedium voor elektriciteit én als brandstof.

Vorig jaar trok Ecomobiel ruim 5.000 bezoekers. Deze week opent de bezoekersregistratie voor de editie van dit jaar.

Fleet&Mobility is mediapartner van Ecomobiel.