Dierenbescherming ‘wint’ elektrische auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Dierenbescherming.

De animal rescue vehicles zijn bedoeld voor het vervoer van grotere aantallen dieren tegelijk. “In Amerika hebben de animal rescue vehicles hun nut bewezen en dat gaat nu ook in ons land gebeuren”, zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. “Denk bijvoorbeeld aan ontruimingen bij dierenverzamelaars. Nu worden daar veelal dierenambulances bij ingezet, wat niet alleen omslachtig is, maar ook veel belastender voor mens, dier en milieu. In de praktijk moet nu talloze keren gereden worden om dieren naar een tijdelijk opvangadres te brengen. Onze ervaring is dat er dan onnodig veel emotie en stress ontstaat. Bij de dieren, maar ook bij de eigenaar.”

De dierentransporters worden vooral ingezet om de veertig ambulances die er al waren bij de Dierenbescherming, te behouden voor spoedeisende hulp aan dieren. “Onze ambulances worden momenteel ook gebruikt voor minder acute zaken, zoals het vervoer van dieren van en naar een asiel”, verklaart Dales. “En juist daar hadden we al langer de wens om duurzamer en efficiënter te werk te gaan. Per jaar komen onze dierenambulances zo`n 90 duizend keer in actie. Zeker de helft van de ritten waarbij we nu ambulances inzetten, gaan we straks doen met de animal rescue vehicles.”

Dierenbescherming ‘wint’ elektrische auto’s | Fleet&Mobility

Dierenbescherming ‘wint’ elektrische auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Dierenbescherming.

De animal rescue vehicles zijn bedoeld voor het vervoer van grotere aantallen dieren tegelijk. “In Amerika hebben de animal rescue vehicles hun nut bewezen en dat gaat nu ook in ons land gebeuren”, zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. “Denk bijvoorbeeld aan ontruimingen bij dierenverzamelaars. Nu worden daar veelal dierenambulances bij ingezet, wat niet alleen omslachtig is, maar ook veel belastender voor mens, dier en milieu. In de praktijk moet nu talloze keren gereden worden om dieren naar een tijdelijk opvangadres te brengen. Onze ervaring is dat er dan onnodig veel emotie en stress ontstaat. Bij de dieren, maar ook bij de eigenaar.”

De dierentransporters worden vooral ingezet om de veertig ambulances die er al waren bij de Dierenbescherming, te behouden voor spoedeisende hulp aan dieren. “Onze ambulances worden momenteel ook gebruikt voor minder acute zaken, zoals het vervoer van dieren van en naar een asiel”, verklaart Dales. “En juist daar hadden we al langer de wens om duurzamer en efficiënter te werk te gaan. Per jaar komen onze dierenambulances zo`n 90 duizend keer in actie. Zeker de helft van de ritten waarbij we nu ambulances inzetten, gaan we straks doen met de animal rescue vehicles.”