Car2go deelt luchthavenvervoer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Lufthansa.

Lufthansa-passagiers die autodelend naar de luchthaven gaan, kunnen gebruik maken van speciaal aangewezen parkeerplaatsen bij de terminal. De Smarts Fortwo komen beschikbaar voor de Duitse luchthavens in Berlijn-Schönefeld, Berlijn-Tegel, Keulen / Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München en Stuttgart.

Lufthansa Express Carsharing wordt volgens de maatschappij ook gelanceerd in Amsterdam, Kopenhagen, Madrid, Stockholm en Wenen, en de omgeving van Florence, Milaan, Rome en Turijn. Huub Dubbelman, woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland, stelt echter dat de wens er nadrukkelijk is, maar de plannen vooralsnog worden tegengehouden. “Schiphol geeft geen toestemming om Car2go daar te plaatsen. Dat zou voor te veel concurrentie voor de reguliere taximarkt zorgen.”

De kosten worden per minuut berekend. Gebruikers moeten wel lid zijn of worden van Car2go en de auto’s kunnen via de site gereserveerd worden.

Car2go deelt luchthavenvervoer | Fleet&Mobility

Car2go deelt luchthavenvervoer

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Lufthansa.

Lufthansa-passagiers die autodelend naar de luchthaven gaan, kunnen gebruik maken van speciaal aangewezen parkeerplaatsen bij de terminal. De Smarts Fortwo komen beschikbaar voor de Duitse luchthavens in Berlijn-Schönefeld, Berlijn-Tegel, Keulen / Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München en Stuttgart.

Lufthansa Express Carsharing wordt volgens de maatschappij ook gelanceerd in Amsterdam, Kopenhagen, Madrid, Stockholm en Wenen, en de omgeving van Florence, Milaan, Rome en Turijn. Huub Dubbelman, woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland, stelt echter dat de wens er nadrukkelijk is, maar de plannen vooralsnog worden tegengehouden. “Schiphol geeft geen toestemming om Car2go daar te plaatsen. Dat zou voor te veel concurrentie voor de reguliere taximarkt zorgen.”

De kosten worden per minuut berekend. Gebruikers moeten wel lid zijn of worden van Car2go en de auto’s kunnen via de site gereserveerd worden.