Personenauto's

Laatste update:

Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot

De Franse justitie heeft een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Renault. De fabrikant wordt verdacht van het manipuleren van de uitstoot bij testen.

Dat meldt Automotive Management.

Update: statement van Renault
In de loop van vanmiddag heeft Renault een officiële verklaring verstuurd. Daarin staat dat uit eerste onderzoeken van het ministerie van Milieu blijkt dat er geen foute software in de onderzochte Renaults zit.

“Tegelijkertijd heeft het ministerie van Economie besloten om extra onderzoek ter plaatse te doen naar onderdelen zodat aan de hand daarvan de eerste analyses van de onafhankelijke Technische Commissie definitief gevalideerd kunnen worden”, meldt de fabrikant. “Het ministerie van Economie is daarvoor naar het hoofdkantoor van Renault gegaan, naar het Centre Technique van Renault in Lardy en naar het Research en Development Centre in Guyancourt. De teams van Renault werken volledig mee aan het onderzoek van de Technische Commissie en aan de extra onderzoeken waartoe het ministerie van Economie heeft besloten.”

Update 2: Minister pleit Renault vrij
Renault heeft niet gefraudeerd met uitstootwaarden van zijn auto`s. Dat zegt de Franse minister Ségolène Royal van Energie. Volgens Royal is er uit tests gebleken dat Renault niet heeft gefraudeerd.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot | Fleet&Mobility

Renault verdacht van gesjoemel met uitstoot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Automotive Management.

Update: statement van Renault
In de loop van vanmiddag heeft Renault een officiële verklaring verstuurd. Daarin staat dat uit eerste onderzoeken van het ministerie van Milieu blijkt dat er geen foute software in de onderzochte Renaults zit.

“Tegelijkertijd heeft het ministerie van Economie besloten om extra onderzoek ter plaatse te doen naar onderdelen zodat aan de hand daarvan de eerste analyses van de onafhankelijke Technische Commissie definitief gevalideerd kunnen worden”, meldt de fabrikant. “Het ministerie van Economie is daarvoor naar het hoofdkantoor van Renault gegaan, naar het Centre Technique van Renault in Lardy en naar het Research en Development Centre in Guyancourt. De teams van Renault werken volledig mee aan het onderzoek van de Technische Commissie en aan de extra onderzoeken waartoe het ministerie van Economie heeft besloten.”

Update 2: Minister pleit Renault vrij
Renault heeft niet gefraudeerd met uitstootwaarden van zijn auto`s. Dat zegt de Franse minister Ségolène Royal van Energie. Volgens Royal is er uit tests gebleken dat Renault niet heeft gefraudeerd.