Enquêtecommissie: optreden EC en lidstaten in dieselgate ontluisteren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vandaag presenteerde de enquêtecommissie van het EP zijn voorlopige resultaten in het onderzoek naar het dieselschandaal, waarbij in testomgeving de emissiewaarden kunstmatig laag werden gehouden.

Zowel de Europese Commissie als de lidstaten hadden veel eerder en harder moeten ingrijpen bij de sjoemelende fabrikanten, meent de enquêtecommissie. “Zowel de Europese Commissie als de lidstaten hebben weggekeken van de opmerkelijke verschillen in de testresultaten en de daadwerkelijke uitstoot van dieselauto`s en hebben aanwijzingen voor mogelijke fraude laten liggen”, verklaart Gerben-Jan Gebrandy (D66), de Nederlandse Europarlementariër en co-auteur van het onderzoeksrapport, in een statement.

Lees meer op Automotive Management