BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: BMW

Dat meldt het hoofdkantoor van BMW als reactie op de inval van het Duitse Openbaar Ministerie in München gisteren. Justitie verdenkt de fabrikant van het gebruik van software waarmee emissietesten gemanipuleerd kunnen worden en zoekt momenteel naar bewijsmateriaal. Naast het hoofdkwartier van BMW in München werd ook een locatie van BMW in Oostenrijk doorzocht.

Tot nu toe ontkende BMW altijd dat het zich schuldig had gemaakt aan het gebruik van sjoemelsoftware in zijn diesels. Afgelopen maand deed de Duitse justitie nog een inval bij Audi in verband met het dieselschandaal.

BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware | Fleet&Mobility

BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: BMW

Dat meldt het hoofdkantoor van BMW als reactie op de inval van het Duitse Openbaar Ministerie in München gisteren. Justitie verdenkt de fabrikant van het gebruik van software waarmee emissietesten gemanipuleerd kunnen worden en zoekt momenteel naar bewijsmateriaal. Naast het hoofdkwartier van BMW in München werd ook een locatie van BMW in Oostenrijk doorzocht.

Tot nu toe ontkende BMW altijd dat het zich schuldig had gemaakt aan het gebruik van sjoemelsoftware in zijn diesels. Afgelopen maand deed de Duitse justitie nog een inval bij Audi in verband met het dieselschandaal.