Personenauto's

Laatste update:

BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware

Foto: BMW

Volgens de fabrikant is er per ongeluk sjoemelsoftware geïnstalleerd in twee verschillende modellen: de BMW 750xd en de M550xd. Een intern onderzoek moet uitwijzen hoe het kon gebeuren. Verder start BMW een terugroepactie om de circa 11.400 auto’s te herstellen.

Dat meldt het hoofdkantoor van BMW als reactie op de inval van het Duitse Openbaar Ministerie in München gisteren. Justitie verdenkt de fabrikant van het gebruik van software waarmee emissietesten gemanipuleerd kunnen worden en zoekt momenteel naar bewijsmateriaal. Naast het hoofdkwartier van BMW in München werd ook een locatie van BMW in Oostenrijk doorzocht.

Tot nu toe ontkende BMW altijd dat het zich schuldig had gemaakt aan het gebruik van sjoemelsoftware in zijn diesels. Afgelopen maand deed de Duitse justitie nog een inval bij Audi in verband met het dieselschandaal.

BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware | Fleet&Mobility
Personenauto's

Laatste update:

BMW start intern onderzoek naar inzet sjoemelsoftware

Foto: BMW

Volgens de fabrikant is er per ongeluk sjoemelsoftware geïnstalleerd in twee verschillende modellen: de BMW 750xd en de M550xd. Een intern onderzoek moet uitwijzen hoe het kon gebeuren. Verder start BMW een terugroepactie om de circa 11.400 auto’s te herstellen.

Dat meldt het hoofdkantoor van BMW als reactie op de inval van het Duitse Openbaar Ministerie in München gisteren. Justitie verdenkt de fabrikant van het gebruik van software waarmee emissietesten gemanipuleerd kunnen worden en zoekt momenteel naar bewijsmateriaal. Naast het hoofdkwartier van BMW in München werd ook een locatie van BMW in Oostenrijk doorzocht.

Tot nu toe ontkende BMW altijd dat het zich schuldig had gemaakt aan het gebruik van sjoemelsoftware in zijn diesels. Afgelopen maand deed de Duitse justitie nog een inval bij Audi in verband met het dieselschandaal.