‘Aantal private leasecontracten ruim verdubbeld’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Justlease, een dochter van Terberg Leasing, op basis van cijfers van VNA en een de voorspelling over de private leasemarkt die ING Economisch Bureau maart vorig jaar publiceerde.

VNA-leden zagen het aantal private leasecontracten van 2013 op 2014 verdubbelen van 7.450 naar 15.100. ING Economisch Bureau verwacht dat het aantal privéleasecontracten in 2020 rond de honderdduizend ligt. Maar wanneer de huidige groeisnelheid doorzet, zal dit aantal al in 2017 zijn bereikt, zegt Justlease.

De leasemaatschappij heeft een private lease-index in het leven geroepen met daarin het aantal private leasecontracten. Bij 2013 = 100 staat deze nu op 471, is te zien in de eerste zogenoemde Justindex die Justlease publiceert.

De Peugeot 108 is het model waarvoor vorig jaar de meeste private leasecontracten zijn afgesloten, meldt Justlease op basis van eigen cijfers (bijna vijfduizend contracten). Zo zag de top 5 eruit:

merk model

marktaandeel

Peugeot 108

19,1%

Opel Karl

8,7%

Renault Clio

8%

Nissan Qashqai

6,7%

Fiat 500

5,8%

 

VNA: cijfers kloppen niet
VNA-directeur Renate Hemerik zegt in een reactie dat de door Justlease gepubliceerde cijfers niet kloppen. Het aantal van 36 duizend privéleasecontracten geldt voor de hele privéleasevloot en niet alleen voor die van VNA-leden.

Volgens de VNA waren er in 2013 en 2014 respectievelijk 8.500 en 17.000 privéleasecontracten afgesloten.

De branchevereniging verwacht eind deze week zijn leasecijfers te publiceren.

Update van Justlease: cijfers kloppen inderdaad niet
Fleet&Mobility heeft Justlease om opheldering gevraagd en de Terberg-dochter geeft de VNA gelijk. De leasemaatschappij had de VNA-cijfers verkeerd geïnterpretteerd en ze niet geverifieerd bij de branchvereniging. Het landelijke aantal privéleasecontracten bedroeg in 2015 dus wel 36 duizend, en niet 40 duizend zoals Justlease in eerste instantie communiceerde. Het aangepaste indexcijfer voor 2015 is 423.

‘Aantal private leasecontracten ruim verdubbeld’ | Fleet&Mobility

‘Aantal private leasecontracten ruim verdubbeld’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Justlease, een dochter van Terberg Leasing, op basis van cijfers van VNA en een de voorspelling over de private leasemarkt die ING Economisch Bureau maart vorig jaar publiceerde.

VNA-leden zagen het aantal private leasecontracten van 2013 op 2014 verdubbelen van 7.450 naar 15.100. ING Economisch Bureau verwacht dat het aantal privéleasecontracten in 2020 rond de honderdduizend ligt. Maar wanneer de huidige groeisnelheid doorzet, zal dit aantal al in 2017 zijn bereikt, zegt Justlease.

De leasemaatschappij heeft een private lease-index in het leven geroepen met daarin het aantal private leasecontracten. Bij 2013 = 100 staat deze nu op 471, is te zien in de eerste zogenoemde Justindex die Justlease publiceert.

De Peugeot 108 is het model waarvoor vorig jaar de meeste private leasecontracten zijn afgesloten, meldt Justlease op basis van eigen cijfers (bijna vijfduizend contracten). Zo zag de top 5 eruit:

merk model

marktaandeel

Peugeot 108

19,1%

Opel Karl

8,7%

Renault Clio

8%

Nissan Qashqai

6,7%

Fiat 500

5,8%

 

VNA: cijfers kloppen niet
VNA-directeur Renate Hemerik zegt in een reactie dat de door Justlease gepubliceerde cijfers niet kloppen. Het aantal van 36 duizend privéleasecontracten geldt voor de hele privéleasevloot en niet alleen voor die van VNA-leden.

Volgens de VNA waren er in 2013 en 2014 respectievelijk 8.500 en 17.000 privéleasecontracten afgesloten.

De branchevereniging verwacht eind deze week zijn leasecijfers te publiceren.

Update van Justlease: cijfers kloppen inderdaad niet
Fleet&Mobility heeft Justlease om opheldering gevraagd en de Terberg-dochter geeft de VNA gelijk. De leasemaatschappij had de VNA-cijfers verkeerd geïnterpretteerd en ze niet geverifieerd bij de branchvereniging. Het landelijke aantal privéleasecontracten bedroeg in 2015 dus wel 36 duizend, en niet 40 duizend zoals Justlease in eerste instantie communiceerde. Het aangepaste indexcijfer voor 2015 is 423.