Private lease is een optie voor helft Nederlanders

Redactie Redactie
• Laatste update:

Privélease is voor 44 procent van de respondenten een optie in plaats van de aankoop van een nieuwe auto, 45 procent vindt het een alternatief voor de aanschaf van een occasion. In beide gevallen zegt ongeveer 16 procent er neutraal in te staan. Respectievelijk 43 en 44 procent vindt privélease geen optie.

Rekensom 
Een grote meerderheid van de respondenten heeft echter nog nooit berekend of privélease duurder of goedkoper is dan het bezitten van een auto: 30 procent heeft dat nog niet gedaan, maar wil dat wel doen, 51 procent heeft dat nooit gedaan en gaat het ook niet doen.

Alphabet: de helft heeft interesse
Leasemaatschappij Alphabet liet ook onderzoek doen naar de interesse voor private lease. Hieruit bleek ook dat de helft van de automobilisten geïnteresseerd is. Zij zeggen privélease te overwegen als ze toe zijn aan een nieuwe auto. Twaalf procent van de respondenten zegt juist een auto in eigen bezit te willen hebben.

Belangrijkste reden voor consumenten om voor privélease te kiezen is de zekerheid van een vast maandbedrag. Meest genoemde reden tegen is dat autobezit op lange termijn goedkoper zou zijn en angst voor administratieve rompslomp met de leasemaatschappij.

Private lease is een optie voor helft Nederlanders | Fleet&Mobility

Private lease is een optie voor helft Nederlanders

Redactie Redactie
• Laatste update:

Privélease is voor 44 procent van de respondenten een optie in plaats van de aankoop van een nieuwe auto, 45 procent vindt het een alternatief voor de aanschaf van een occasion. In beide gevallen zegt ongeveer 16 procent er neutraal in te staan. Respectievelijk 43 en 44 procent vindt privélease geen optie.

Rekensom 
Een grote meerderheid van de respondenten heeft echter nog nooit berekend of privélease duurder of goedkoper is dan het bezitten van een auto: 30 procent heeft dat nog niet gedaan, maar wil dat wel doen, 51 procent heeft dat nooit gedaan en gaat het ook niet doen.

Alphabet: de helft heeft interesse
Leasemaatschappij Alphabet liet ook onderzoek doen naar de interesse voor private lease. Hieruit bleek ook dat de helft van de automobilisten geïnteresseerd is. Zij zeggen privélease te overwegen als ze toe zijn aan een nieuwe auto. Twaalf procent van de respondenten zegt juist een auto in eigen bezit te willen hebben.

Belangrijkste reden voor consumenten om voor privélease te kiezen is de zekerheid van een vast maandbedrag. Meest genoemde reden tegen is dat autobezit op lange termijn goedkoper zou zijn en angst voor administratieve rompslomp met de leasemaatschappij.