‘Bestelwagens stoten veelvoud NOx-norm uit’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Volkskrant op basis van TNO-onderzoek. De krant heeft via een WOB-verzoek de merk- en modelgegevens van het onderzoek opgevraagd. Eerder werden de TNO-testuitkomsten van personenauto`s bekend.

Eén van de twaalf onderzochte bestelauto`s kwam opvallend goed uit de test: de Mercedes Sprinter stootte 175 milligram/km uit.

TNO zegt tegen de Volkskrant dat de bestelauto`s niet onderling vergeleken kunnen worden, omdat sommige een verhoogde laadruimte hebben. Renault Nederland zegt in een reactie dat de test niet volgens de Europese richtlijnen is uitgevoerd. De Trafic die was getest en bijna 2 gram NOx per kilometer uitstootte, had 100 duizend kilometer op de teller staan. Daardoor was het volgens de importeur geen eerlijk vergelijk.

‘Bestelwagens stoten veelvoud NOx-norm uit’ | Fleet&Mobility

‘Bestelwagens stoten veelvoud NOx-norm uit’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Volkskrant op basis van TNO-onderzoek. De krant heeft via een WOB-verzoek de merk- en modelgegevens van het onderzoek opgevraagd. Eerder werden de TNO-testuitkomsten van personenauto`s bekend.

Eén van de twaalf onderzochte bestelauto`s kwam opvallend goed uit de test: de Mercedes Sprinter stootte 175 milligram/km uit.

TNO zegt tegen de Volkskrant dat de bestelauto`s niet onderling vergeleken kunnen worden, omdat sommige een verhoogde laadruimte hebben. Renault Nederland zegt in een reactie dat de test niet volgens de Europese richtlijnen is uitgevoerd. De Trafic die was getest en bijna 2 gram NOx per kilometer uitstootte, had 100 duizend kilometer op de teller staan. Daardoor was het volgens de importeur geen eerlijk vergelijk.