Volkswagen: schade door dieselgate beperkt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volkswagen Groep realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst van 3,4 miljard euro (+3,4%). De omzet van de Groep daalde wel met 3,4 procent, naar 51 miljard euro, vanwege een dalende autoverkoop.

Op Volkswagen na scoorden de meeste merken in de VWAG-stal wel een plus, waaronder Porsche (winst van 895 euro, +17%), Skoda (315 miljoen, +30%), Audi (1,3 miljard euro winst, -) en Seat (54 miljoen euro, +64%).

Volkswagen verwacht over heel het jaar 2016 een daling in omzet van zo`n 5 procent ten opzichte van 2015, onder meer vanwege de nasleep van het dieselschandaal.

Volkswagen: schade door dieselgate beperkt | Fleet&Mobility

Volkswagen: schade door dieselgate beperkt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volkswagen Groep realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst van 3,4 miljard euro (+3,4%). De omzet van de Groep daalde wel met 3,4 procent, naar 51 miljard euro, vanwege een dalende autoverkoop.

Op Volkswagen na scoorden de meeste merken in de VWAG-stal wel een plus, waaronder Porsche (winst van 895 euro, +17%), Skoda (315 miljoen, +30%), Audi (1,3 miljard euro winst, -) en Seat (54 miljoen euro, +64%).

Volkswagen verwacht over heel het jaar 2016 een daling in omzet van zo`n 5 procent ten opzichte van 2015, onder meer vanwege de nasleep van het dieselschandaal.