Fietsende wegenwacht op weg

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bond denkt dat de inzet van de fiets een goede keuze is in het drukke stadsverkeer. Ook met het oog op de leefbaarheid en luchtkwaliteit in de steden. De gereedschapskar is uitgerust met onder andere een compressor om banden op de pompen, een elektronicatester, een EHBO-kit, een krik en een startaccu. Volgens de ANWB heeft de fietsende pechhulp voldoende gereedschap bij zich om veel voorkomende pechgevallen in de stad te verhelpen. Zo niet, dan roepen ze de hulp in van hun gemotoriseerde collega’s.

Inzetgebied
In Amsterdam is het inzetgebied de grachtengordel. In Den Haag pendelt de wegenwacht tussen de binnenstad en Scheveningen. Gedurende de proef komt er één fiets per stad in actie. Er zijn acht wegenwachten die per toerbeurt aan de slag gaan.

Fietsende wegenwacht op weg | Fleet&Mobility

Fietsende wegenwacht op weg

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bond denkt dat de inzet van de fiets een goede keuze is in het drukke stadsverkeer. Ook met het oog op de leefbaarheid en luchtkwaliteit in de steden. De gereedschapskar is uitgerust met onder andere een compressor om banden op de pompen, een elektronicatester, een EHBO-kit, een krik en een startaccu. Volgens de ANWB heeft de fietsende pechhulp voldoende gereedschap bij zich om veel voorkomende pechgevallen in de stad te verhelpen. Zo niet, dan roepen ze de hulp in van hun gemotoriseerde collega’s.

Inzetgebied
In Amsterdam is het inzetgebied de grachtengordel. In Den Haag pendelt de wegenwacht tussen de binnenstad en Scheveningen. Gedurende de proef komt er één fiets per stad in actie. Er zijn acht wegenwachten die per toerbeurt aan de slag gaan.