Ford komt in 2021 met chauffeurloze taxi

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naar eigen zeggen verwacht Ford de taximarkt het komende decennium te gaan domineren. Om binnen vijf jaar een autonome auto op de weg te krijgen, gaat de Amerikaanse autofabrikant samenwerken met vier start-ups en wordt de capaciteit van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Palo Alto in Silicon Valley meer dan verdubbeld.

Omvangrijk investeringsproject
Ondertussen verwachten ook Volvo en Uber in 2021 op grote schaal volledig zelfrijdende taxi`s op de weg te hebben. Uitgangspunt van het omvangrijke investeringsproject van beide bedrijven is dat de Zweedse autobouwer het basisvoertuig levert en Uber hier vervolgens de zelfrijdende techniek in gaat verwerken. Uber wil het voertuig inzetten voor de eigen taxidiensten die nu nog door reguliere chauffeurs worden gedaan.

Grootste autonome testvloot
Dit jaar verdrievoudigt Ford het aantal experimentele zelfrijdende Fusion Hybrids op wegen in de Amerikaanse staten Californië, Arizona en Michigan naar dertig. De onderneming claimt daarmee te beschikken over de grootste autonoom rijdende testvloot van een autofabrikant ter wereld.

Ford komt in 2021 met chauffeurloze taxi | Fleet&Mobility

Ford komt in 2021 met chauffeurloze taxi

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naar eigen zeggen verwacht Ford de taximarkt het komende decennium te gaan domineren. Om binnen vijf jaar een autonome auto op de weg te krijgen, gaat de Amerikaanse autofabrikant samenwerken met vier start-ups en wordt de capaciteit van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Palo Alto in Silicon Valley meer dan verdubbeld.

Omvangrijk investeringsproject
Ondertussen verwachten ook Volvo en Uber in 2021 op grote schaal volledig zelfrijdende taxi`s op de weg te hebben. Uitgangspunt van het omvangrijke investeringsproject van beide bedrijven is dat de Zweedse autobouwer het basisvoertuig levert en Uber hier vervolgens de zelfrijdende techniek in gaat verwerken. Uber wil het voertuig inzetten voor de eigen taxidiensten die nu nog door reguliere chauffeurs worden gedaan.

Grootste autonome testvloot
Dit jaar verdrievoudigt Ford het aantal experimentele zelfrijdende Fusion Hybrids op wegen in de Amerikaanse staten Californië, Arizona en Michigan naar dertig. De onderneming claimt daarmee te beschikken over de grootste autonoom rijdende testvloot van een autofabrikant ter wereld.