Volvo voegt na Uber nieuwe partner toe voor autonome testvloot

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volvo

Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van autonome voertuigen voor Didi’s zelfrijdende testvloot. Wat het op lange termijn betekent voor de samenwerking met Uber is onbekend. Vooralsnog verandert er niets, meldt Volvo aan Reuters.

Volvo Cars gaat Didi voorzien van Volvo XC90’s, die zijn uitgerust met de nodige back-upsystemen voor functies als sturen en remmen, en samenwerken met Didi Autonomous Driving om de extra software en hardware te integreren die nodig zijn om de auto volledig klaar te maken voor autonoom rijden.

Hardwareplatform

De XC90’s zullen de eerste Volvo’s zijn waarin Didi Gemini, het nieuwe zelfrijdende hardwareplatform van DiDi Autonomous Driving, wordt geïntegreerd en zijn bedoeld om in de toekomst te worden ingezet voor taxidiensten in het netwerk van Didi .

Voortbouwend op de overeenkomst van vandaag willen Volvo Cars en Didi Autonomous Driving een partnerschap op lange termijn opbouwen, nu Didi zijn autonome testvloten in China en de VS verder uitbreidt en zijn commerciële robotaxi-activiteiten opschaalt.

Volvo voegt na Uber nieuwe partner toe voor autonome testvloot | Fleet&Mobility

Volvo voegt na Uber nieuwe partner toe voor autonome testvloot

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Volvo

Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van autonome voertuigen voor Didi’s zelfrijdende testvloot. Wat het op lange termijn betekent voor de samenwerking met Uber is onbekend. Vooralsnog verandert er niets, meldt Volvo aan Reuters.

Volvo Cars gaat Didi voorzien van Volvo XC90’s, die zijn uitgerust met de nodige back-upsystemen voor functies als sturen en remmen, en samenwerken met Didi Autonomous Driving om de extra software en hardware te integreren die nodig zijn om de auto volledig klaar te maken voor autonoom rijden.

Hardwareplatform

De XC90’s zullen de eerste Volvo’s zijn waarin Didi Gemini, het nieuwe zelfrijdende hardwareplatform van DiDi Autonomous Driving, wordt geïntegreerd en zijn bedoeld om in de toekomst te worden ingezet voor taxidiensten in het netwerk van Didi .

Voortbouwend op de overeenkomst van vandaag willen Volvo Cars en Didi Autonomous Driving een partnerschap op lange termijn opbouwen, nu Didi zijn autonome testvloten in China en de VS verder uitbreidt en zijn commerciële robotaxi-activiteiten opschaalt.